Infraestructures

Es denuncia l'oblit del tren Xàtiva-Alcoi en els Pressupostos de l'Estat

Alcaldes de 18 municipis s'uneixen per evitar el tancament de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Un total de 18 municipis de les comarques del Comtat, la Vall d'Albaida, i l'Alcoià, encapçalats pels alcaldes d'Ontinyent (Jorge Rodríguez) i d'Alcoi (Toni Francés) es van reunir dilluns passat a Alcoi per fer públic el seu rebuig a la possibilitat de tancament definitiu de la línia fèrria Xàtiva-Ontinyent-Alcoi.

Aquesta reunió es convocava amb caràcter urgent després de saber-se que els Pressupostos Generals de l'Estat no contemplen cap previsió d'inversió per a la línia, i que el Ministeri de Foment ha presentat el pla d'Infrastructures 2012-2024 també sense referència clara a aquesta actuació.

En aquest sentit, cal destacar que a la reunió es va constituir una comissió (formada pels ajuntaments d'Agres, Alcoi, Montaverner i Ontinyent) que arbitrarà mesures concretes, entre les quals s'inclou la sol·licitud d'una reunió urgent amb el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana, a la qual es reivindicarà la línia i es demanarà explicacions a la manca de partides pressupostàries als Pressupostos Generals de l'Estat.

L'Alcalde d'Alcoi, Toni Francés, explicava que “amb aquesta reunió conjunta volem donar un missatge molt clar: no anem a consentir el tancament de la línia, i anem a exigir amb tota la nostra força la millora del tren, perquè és una infrastructura clau per al nostre territori”.

Esquerra Unida protesta també

Redacció

El parlamentari acusa al Govern de “gastar-se una quantitat ingent de diners amb infraestructures de dubtosa utilitat i amb l'aposta per l'alta velocitat, i “són incapaços de realitzar unes inversions mínimes, de tan sols 65 milions d'euros, en aquestes rodalies tan necessàries”, apunta.

Esquerra Unida anuncia que presentarà iniciatives tant en les Corts, com en el Congrés, a través del diputat Ricardo Sixto, per exigir l'execució de les millores d'aquesta línia.

Per a Esquerra Unida, PSOE i PP “duen molts anys fent brindis al sol al respecte aquesta qüestió, però a l'hora de la veritat, és a dir, quan toca posar diners, res de res”, critica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona