Infraestructures

Ministeri i Conselleria es comprometen a mantenir la línia Alcoi-Ontinyent-Xàtiva

Les inversions previstes es faran efectives quan hi haja disponibilitat econòmica

Una delegació d'aquestes comarques formada per els primers edils d'Alcoi Toni Francés, Ontinyent, Jorge Rodríguez, Bufali, Juan Salvador Rodríguez; Montaverner, Amparo Roses, i el tinent d'alcalde d'Agres, Joan Sempere, han mantingut una reunió amb la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient Isabel Bonig, per tractar l'estat de la línia fèrria Alcoi-Ontinyent-Xàtiva i conèixer els plans del Govern valencià per al futur del traçat.

La consellera s'ha compromés a defensar la continuïtat de la línia davant el Ministeri de Foment, i ha expressat la voluntat de la Generalitat de seguir apostant per aquest itinerari, executant el pla d'obres de millora a què es va comprometre l'Administració autonòmica.

A banda d'això, la consellera Bonig ha anunciat que convocarà una reunió amb els alcaldes i Renfe per a estudiar freqüències, connexions i horaris, de cara a millorar el servei. Al llarg del mes de novembre s'espera convocar aquest encontre, el que permetria introduir algunes millores mentre s'esperen les inversions.

Garanties del Ministeri

A banda d'aquesta reunió, l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha explicat que en les últimes hores ha rebut la telefonada del cap de Gabinet de la ministra de Foment Ana Pastor, Jorge Andreu, en què aquest últim li ha garantit la continuïtat de la línia. Segons sembla, el Ministeri té pràcticament enllestit el projecte de modernització que li corresponia, i es manté la clara voluntat d'executar les obres tan prompte com hi haja pressupost disponible quan la situació econòmica siga més favorable. Però, en cap cas, es tancarà la línia, segons el propi compromís de la ministra.

D'aquesta manera, tant Francés com la resta d'alcaldes de les comarques interessades en la continuïtat de la línia fèrria coincideixen a manifestar una moderada satisfacció pels compromisos adquirits pels responsables de les administracions autonòmica i central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona