Infraestructures

energia

Susqueda ja treballa amb les quatre vàlvules noves

Endesa dóna definitivament per acabats els treballs a l'embassament, que han durat trenta-sis mesos

El cost ha superat els 4,2 milions d'euros

Endesa ha donat per definitivament acabat el canvi de les quatre vàlvules –o desaigües– de fons de la presa de Susqueda, a Osor, després de trenta-sis mesos de treballs. El cost de l'actuació ha estat superior als 4,2 milions d'euros, els quals han estat aportats íntegrament per la companyia.

Els treballs duts a terme per Endesa han consistit en la col·locació d'un escut a l'embocadura dels desaigües de fons de la presa per tal de segellar el conducte i iniciar les tasques de desmantellament del conjunt de la vàlvula de guarda i la vàlvula de regulació.

Treball complicat

Segons va fer públic la companyia, ahir, a través d'un comunicat, l'actuació ha estat complexa perquè l'operativitat de l'embassament s'ha mantingut durant tota l'obra, fet que ha suposat que els equips de submarinisme hagin treballat en temps limitats. Durant els treballs s'ha instal·lat una nova tipologia de vàlvules amb un diàmetre de 1.400 mil·límetres i un difusor similar a l'anterior, però que ofereixen avantatges d'obertures, de manteniment respecte a les antigues i, a més, permet fer-les operar a distància des del centre de control, a Lleida.

L'embassament, a més de col·laborar en la limitació d'inundacions a la ciutat de Girona i el Baix Ter, té una gran importància en ser la capçalera del subministrament d'aigua potable de les ciutats de Barcelona i de Girona, a més d'altres nuclis importants. Aquesta renovació, per tant, i segons la companyia, permet assegurar el subministrament d'un cabal constant en cas d'avaria o de paralització de la central hidroelèctrica. Per vessar aigua, Susqueda disposa d'un sobreeixidor, situat a la coronació, amb una capacitat de 2.800 m³/s, i quatre desaigües al peu de la presa.

L'embassament de Susqueda es va construir entre el 1963 i el 1967 i disposa d'un volum d'embassament de 233 hm³.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona