Infraestructures

EQUIPAMENTS

La polèmica per la planta de Sant Jaume s'enreda

El govern del Consell Comarcal de la Garrotxa assegura que, contràriament al que havia denunciat l'Ajuntament, ha enviat tota la documentació del projecte a la Generalitat

Dimecres, l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig, acusava el Consell de la Garrotxa de practicar “joc brut” per no haver enviat a la Generalitat la part de documentació sobre el projecte de la planta de triatge d'escombraries que no li convenia. Se n'havia assabentat dilluns –va indicar– quan el director general d'Urbanisme i la directora general de Polítiques Ambientals li van assegurar que no l'havien rebuda. Entre la informació que faltava, Ferran Puig va esmentar les al·legacions que el consistori havia presentat al projecte de pla especial de la zona on es vol aixecar la planta. Resulta, però, que el Consell sí que havia enviat les al·legacions. Ho va fer el 7 de desembre passat, va assegurar ahir –assessorat pel secretari– el president en funcions de l'ens comarcal, Josep Berga (el president, Joan Espona, no va assistir a la sessió), durant el ple ordinari. Berga ho va revelar en resposta al portaveu d'ERC, Josep Garcia, que s'acabava de queixar de manera contundent per aquella presumpta irregularitat denunciada per l'alcalde de Sant Jaume (i president d'ERC a la Garrotxa). Sorprès perquè al cap i a la fi el Consell havia actuat correctament en l'enviament de la documentació, el portaveu republicà va concloure que els representants de la Generalitat “o bé van mentir o bé es van equivocar”.

El dels documents va ser el moment més tens en les intervencions sobre la planta de triatge, i va posar de manifest l'enorme distància que separa defensors i contraris a aixecar-la a can Coma de Baix, i també la impossibilitat de consensuar res. Els republicans van reiterar la seva queixa que no es tingués en compte el parer de l'Ajuntament i que s'hagués decidit per criteris polítics. Berga va replicar que s'estava seguint un procediment basat estrictament en consideracions tècniques. “Això no acabarà bé perquè ja no va començar bé”, va augurar Garcia. “No val la pena continuar [la discussió]”, va dir Berga, per posar fi al debat. Mentrestant, la tramitació segueix el seu curs: està previst que en el ple de març el pla especial s'aprovi de manera provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona