Les obres del TAV fan tallar el camí vell que va de Figueres a Avinyonet

Aquest mes, Adif ocuparà la granja de vedells que hi ha a la zona

Aquesta setmana ha quedat tallat el camí vell que sortia del costat del barri del Culubret de Figueres, travessava l'autopista i anava fins a les tres cases d'Avinyonet de Puigventós, al repetidor de televisió i a les Garrigues. Aquest és un vial històric que, com recorda l'alcalde d'Avinyonet, Josep Maria Bartolomé, «feien servir els nens del poble per anar a les escoles de Figueres» i diu que «no es pot perdre de cap manera». El lloc on s'ha interromput és al pont de l'autopista, que pertany a Vilafant. L'alcaldessa d'aquest municipi, Pepi Comalada, ha comentat que hi ha un projecte per perllongar el camí per un vial de nova obertura que es farà paral·lel a l'autopista –pel costat de Vilafant– i que anirà fins a la carretera d'Olot. Des d'aquest punt es podrà arribar al Culubret, també en paral·lel a l'autopista, però pel costat de Figueres, a través de la prolongació de l'avinguda Puig Grau, al barri de l'Arengada, i que també servirà d'accés a la nova estació.

Aquests vials, però, no es faran fins d'aquí a uns anys. Per altra banda, un cop hagi finalitzat la construcció del TAV, la variant del tren convencional i l'estació, Comalada ha assegurat que es farà un pont nou per sobre de les vies i l'autopista –segons s'estableix en un conveni amb Adif–, però encara es desconeix per quin punt passarà. «Es va optar per no fer-lo ara perquè no sabem com es desenvoluparà la urbanització a ponent de l'autopista i seria llençar els diners perquè el camí no és gaire transitat», ha explicat.

Buidar la granja

La família Blasi ha estat una de les més afectades per les noves infraestructures ferroviàries. No només el tall del camí d'Avinyonet els obliga a fer una gran volta per accedir a un corral i a uns camps que tenen a l'altre costat de l'autopista, sinó que el TAV afecta de ple una granja on hi havia 300 vedells. Ja els han començat a traslladar a una granja que han hagut de llogar de Siurana. Encara no saben la indemnització que obtindran per la granja i ja han rebut la cita per anar a signar l'acta d'ocupació d'uns camps, que també perdran, per fer-hi l'estació. Ells volen mantenir l'explotació ramadera a Vilafant i van presentar cinc alternatives de terrenys de la seva propietat que no han estat acceptades per l'Ajuntament, que els proposa anar al pla de Santa Llogaia, un espai que no els convenç. «No demanem fer una granja nova, sinó traslladar l'actual per una obligació que nosaltres no hem buscat», expliquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona