Infraestructures

S'allarga el termini per treure els camions de l'N-II

Santi Vila diu que es farà en 7 o 8 setmanes

L'alcalde de Bàscara tenia el compromís que es faria en 2 o 3

El termini perquè els camions deixin de circular per l'N-II i es desviïn per l'autopista s'allarga d'algunes setmanes: el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va avançar ahir que els camions de gran tonatge deixaran de passar per l'N-II en un termini d'entre set i vuit setmanes. A final de la setmana passada però, l'alcalde Bàscara, Lluís Lloret, havia obtingut el compromís del mateix conseller que aquest tema estaria resolt en un termini de dues o tres setmanes i l'alcalde -prudent- va comunicar als veïns del seu municipi que estaven tallant la carretera que la solució es desencallaria en un mes. L'alcalde va rebre fins tot l'assegurança del diputat al congrés Pere Macias que es faria abans d'un mes. Tot plegat es basava en un “compromís ferm” de la ministra Ana Pastor amb el conseller de territori i sostenibilitat.

Negociació en curs

Aquest termini com a mínim quedaria duplicat segons les declaracions de Santi Vila ahir en la seva compareixença al Parlament, pendent de la negociació en curs entre la Generalitat, el Ministeri de Foment i la concessionària de l'autopista, Abertis. Conscient del fet que bona part de l'escull per tancar la decisió rau en el descompte del qual s'hauran de beneficiar els camions pel peatge i en les compensacions que demanarà Albertis, Lluís Lloret apuntava que tenint en compte la urgència del problema l'ideal seria prendre un decret per regular immediatament els pas dels camions i tancar les negociacions posteriorment.

La solució a la qual s'arribi “serà una prova de la complicitat del Ministeri de Foment” amb la voluntat del Govern i les reclamacions dels ciutadans gironins que pateixen els problemes de seguretat i de mobilitat que arrossega l'N-II, va dir ahir Santi Vila.

A llarg termini, el conseller també va apuntar que Foment ja té l'autorització del Ministeri d'Economia per estudiar el desdoblament de l'N-II.

LA FRASE

Serà una prova de la complicitat de Foment amb la voluntat del Govern
Santi Vila
Conseller de territori

LA DATA

31/01/13
Els veïns de Bàscara
des de dijous passat tallen l'N-II una hora de dilluns a divendres.

Continuen tallant la carretera

Des de dijous passat els veïns de Bàscara segueixen tallant cada dia -de dilluns a divendres- durant una hora l'N-II al pas del municipi. Entre 150 i 200 persones participen diàriament a la mobilització. Avui s'espera al municipi la presència del conseller Santi Vila que participarà a un programa radiofònic emès en directe des de Bàscara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.