Infraestructures

mobilitat

L'alcalde de Bescanó vol la passera amb Sant Gregori

Xavier Soy la considera “necessària” i diu que iniciarà converses a diverses bandes perquè es refaci

Un particular recull signatures per a la reconstrucció del pas, i ja en té més de 340

L'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, iniciarà converses per a la reconstrucció de la passera que unia, fins al darrer temporal de pluges, Bescanó i Sant Gregori, municipis separats pel pas del riu Ter. Soy parlarà amb l'empresa Àrids Sant Gregori, que és qui tenia l'ús exclusiu del pas gràcies a una autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), amb qui l'alcalde també en parlarà. En principi, el pas era per als camions del TAV, que portaven terres des de l'obra fins als terrenys de l'empresa.

Un quart implicat en tota aquesta qüestió és el municipi de Sant Gregori. El seu alcalde, Jordi Noguer, diu que estan interessats a tenir un pas entre els dos municipis, tot i que assenyala el caràcter d'exclusivitat que tenia la passera, fet que, creu, hauria de canviar. L'alcalde de Bescanó considera que cal “estudiar-ho bé”. Pensa que la passera és “necessària perquè, tot i que era un pas privat, la gent s'hi ha acostumat i la reclama”.

Recollida de signatures

Quan es va construir el passallís, Soy va demanar que un cop fet el TAV es deixés la construcció, però en aquell moment l'ACA s'hi va negar. L'alcalde descarta que es converteixi en un pont per a vehicles, sinó que l'ús seria només per a bicicletes i vianants. Aquesta opinió coincideix amb la d'un veí de Sant Gregori, Joaquim Ball-llosera, que ha iniciat a través del web change.org una campanya de recollida de signatures per a la reconstrucció de la passera.

Ball-llosera aposta també perquè sigui només per a vianants i bicicletes, fet que ajudaria a preservar l'espai natural. “No pot ser que no es pugui passar d'una banda a l'altra del Ter des de Bonmatí fins a Girona, ara que trauran també el passallís de Vilanna”, assegura. Ball-llosera, que ja té més de 340 signatures, iniciarà una campanya de difusió més àmplia amb cartells i contactes amb entitats i associacions dels dos municipis afectats, i també d'altres del voltant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona