Infraestructures

infraestructures

Sotmetran a votació popular si enderroquen el local social de Riudaura

L'edifici fa 10 anys que està tancat i el despreniment d'una placa exterior ha fet perdre la paciència als veïns

L'Ajuntament espera els informes tècnics

L'Ajuntament de Riudaura estudia convocar, a petició dels veïns, una consulta popular al poble sobre si cal o no enderrocar el centre cívic del poble, on fa una mica més d'una setmana es va desprendre una placa metàl·lica de tres metres de llarg i un d'ample del sostre d'un pas exterior poc després d'haver-lo fet servir uns infants. És un pas cap a una zona de jocs infantils i cap a una pista poliesportiva i, per tant, molt utilitzat.

Aquest fet va ser la gota que va fer vessar el vas, ja que l'Ajuntament de Riudaura fa temps que es queixa que, des de fa deu anys, han de tenir tancat el centre cívic perquè no estava adaptat a la normativa de seguretat vigent i per altres problemes, com ara que a l'estiu hi fa molta calor, té degoters i alguns elements estructurals no estan en bon estat de conservació o bé estan trencats.

El principal escull és que es tracta d'un edifici públic i això fa difícil prendre una solució contundent per enderrocar-lo. En principi, hi hauria la possibilitat de declarar-lo ruïna econòmica –val més del doble del que va costar fa 15 anys arreglar-lo que no pas tirar-lo a terra–. A part, han passat més de deu anys des del lliurament de l'obra i l'Ajuntament no pot demanar danys i perjudicis als redactors del projecte, RCR Arquitectes, ni a l'empresa constructora. A més, l'alcaldessa, Eulàlia Massana, ha dit que s'han invertit 250.00 euros per arreglar la plaça Tiradors, perquè el terreny cedia, i un espai inferior com a sala provisional que tampoc no té les condicions que hauria de tenir. Massana ha explicat que la Generalitat els demana esperar al 2015 per actuar al centre social. “No pot ser, estem lligats de peus i mans”, ha etzibat.

L'alcaldessa hi ha afegit que el seu Ajuntament ha anat canviant coses i que ara pretén esgotar la via “normal”, és a dir, que vol anar apedaçant l'equipament sense arribar a enderrocar-lo. “No volem un edifici de luxe per mirar-lo, sinó que faci servei als veïns”, ha indicat. Massana, no obstant això, ha dit que estan pendents dels informes dels Bombers de la Generalitat i d'un arquitecte per la qüestió de la placa metàl·lica que va caure per determinar si està justificat econòmicament fer aquests pedaços. En cas contrari, sotmetran a consulta què volen els veïns i, segons ella, una gran majoria estan a favor d'enderrocar-lo, perquè “n'estan tips”.

LA DATA

1999
Va ser l'any en què
es va inaugurar aquest centre social del poble, ja envoltat de molta polèmica.

LES XIFRES

0,5
milions d'euros
és el cost de l'edifici, que, en aquell, moment, encara es va pagar amb les antigues pessetes.
1,2
milions
és el cost estimat de la rehabilitació que caldria per fer utilitzable aquest immoble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona