Infraestructures

urbanisme

El govern de Girona tem que Adif només reposi l'espai interior de l'obra

L'ens públic ha de comunicar en breu el calendari d'obres previst i l'àmbit d'actuació final

Retard en els terminis previstos a l'àmbit de la plaça Europa

L'equip de govern de Girona tem que Adif només accepti reposar i refer els elements del parc Central que quedin dins de les tanques d'obres i es desentengui de zones exteriors com ara el carrer Bisbe Sivilla i una part del parc Central.

El regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, va insinuar en el ple de dilluns el temor que l'ens públic no accepti una reforma integral del parc Central que inclogui zones que, malgrat que no han estat formant part de l'interior de les obres, també s'han vist greument afectades pels gairebé cinc anys de treballs. El ple va aprovar dilluns el projecte de reurbanització de la plaça Europa per 22 vots favorables de tots els grups, excepte el PP, que es va abstenir. El projecte defineix la intervenció del parc Central i la plaça Europa, preveient intervenir al carrer Bisbe Sivilla, així com als enllaços amb el carrer de la Creu i Emili Grahit del passeig d'Olot. El cost que preveu el projecte és de 4,6 milions d'euros, una mica inferior als 6,1 milions que s'havien anunciat fa un parell de mesos.

L'equip de govern sempre ha defensat que, malgrat que l'àmbit de les obres ha estat més restringit, cal que la reurbanització i la recuperació beneficiïn tot l'àmbit per les molèsties generades en tots aquests anys d'obres. L'Ajuntament de Girona ha sol·licitat a Adif que comuniqui per escrit quin serà l'àmbit de reposició, així com el calendari real i el finançament que hi haurà per fer-ho. El govern preveu que avui o demà rebran aquesta resposta.

Nous terminis d'obres

Amb l'alentiment dels treballs ara la previsió és que la calçada dreta de Josep Maria Gironella s'acabi al juny i l'altra calçada, a l'agost. També a final d'estiu es preveu que s'acabin les obres de les rampes als aparcaments subterranis del parc Central, així com la plaça Europa, que podria endarrerir-se fins a final d'any. La portaveu del PP, Concepció Veray, va criticar l'actitud de CiU i els va retreure que “vulguin imposar un projecte en comptes de consensuar-lo amb qui toca”.

LA DATA

04.2013
És el mes
que es va anunciar a l'Audiència per disposar de la nova plaça Europa, però estarà a final d'any.

“2 a Gironella i 22 per les goteres”

La intervenció de Ribas en el ple també va servir per posar en relleu la falta de voluntat per part d'Adif d'accelerar el ritme de les obres de reposició. Així, per exemple, va indicar que mentre que a “Josep Maria Gironella hi ha un parell d'operaris alguns dies, n'hi van posar 22 per solucionar les goteres que té la nova estació del TAV”. La comparació de xifres es va fer encara més evident quan el portaveu del grup municipal de CiU va indicar que “per fer amb tres mesos l'estació del TAV van posar-hi 565 treballadors i ara per les reposicions n'hi ha sis”. Des de fa mesos que el govern municipal reclama a Adif i al Ministeri de Foment que facin un esforç per accelerar al màxim que tot l'àmbit del parc Central i el barri de Sant Narcís puguin recuperar la normalitat com més aviat millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona