Infraestructures

Es demana a Meliana el foment i l'ús de la bicicleta

Compromís fa una proposta que va més enllà de l'àmbit local i amb implicació de diferents administracions

La coalició ecovalencianista ha cursat per registre d'entrada de l'Ajuntament d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, una moció mitjançant la qual demana intensificar la promoció de la bicicleta i desplegar el seu potencial, tot impulsant iniciatives per tal d'aconseguir que el desplaçament en bicicleta siga més segur.

Igualment ha sol·licitat destinar més recursos a projectes de promoció d'aquest mitjà de transport i instar la Diputació de València perquè licite, abans que finalitze el 2013, les obres de millora de la CV-313 (camí de la Mar) que garantisquen l'accés amb bicicleta fins a la mar, d'acord amb el projecte realitzat, tal com es va comprometre la Diputació mateix.

L'Ajuntament de Meliana haurà de garantir, amb la solució tècnica adequada, la connexió del carril bici de Meliana fins a Roca amb el bulevard de Roca fins a la mar, previstos en el projecte de millora de la CV-300 elaborat per la Diputació, amb un itinerari ciclista que permeta l'accés segur en bicicleta des de Meliana fins a la mar.

Però a més de tot això, es proposa a la municipalitat d'aquesta localitat, que s'inste la Conselleria d'Infraestructures perquè elabore un projecte integral de continuïtat i millora del carril bici València-Puçol des del camí de la Garrigosa fins a la CV-300 (al terme d'Albalat dels Sorells) en col·laboració amb les oficines tècniques municipals dels ajuntaments implicats, entre ells el de Meliana.

El projecte, segons la coalició proponent, hauria d'incloure un tractament de reducció del talús per on transcorre el carril bici a l'encreuament amb el camí de la Mar de Foios, talús que provoca un efecte barrera i facilita les inundacions al nucli urbà de Meliana, especialment a la zona baixa de la cruïlla del c/ La Font - c/ Calvari - c/ Sol - c/ Sant Pere. D'aquesta manera, es garantiria la connexió dels dos carrils bici que transcorren pel terme amb un itinerari ciclista.

Josep Riera, síndic portaveu del grup municipal que fa el suggeriment afig que “cal ampliar la xarxa d'aparcaments protegits per a les bicicletes, a fi d'afavorir el seu ús i s'ha de defendre el potencial de la bicicleta com a vehicle silenciós, net, assequible i sostenible davant de l'opinió pública i promocionar la seua utilització com a alternativa a l'automòbil en els trajectes curts i especialment dins del poble”.

Tot això s'ha de procurar fer mitjançant el desenvolupament d'estratègies per fer que utilitzar la bicicleta siga atractiu i segur, creant una xarxa d'itineraris perquè la majoria dels viatges es puguen fer amb aquest vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona