Torrent inverteix un milió d'euros en la façana de l'Ajuntament

Els grups de l'oposició votaren a favor de la proposta al plenari municipal per considerar-la interessant socialment

Des de fa uns quants dies s'observa la instal·lació d'una bastida a la façana de l'ajuntament de Torrent, en la qual hi ha previst instal·lar plaques solars als vidres per tal que siga, aquest edifici públic, el primer dels sostenibles de la localitat. Segons sembla, amb aquesta actuació s'estalviarà un 30% d'energia a l'any, la qual cosa significa una important reducció de la factura de la llum elèctrica.

Aquesta obra es finança amb fons procedents de l'Estat i fou aprovada per unanimitat de tots els grups municipals, per ser una de les actuacions que més ocupació generarà durant els mesos en que duraran les obres.

L'estalvi en el rebut de la llum no sols es produeix degut a la instal·lació de plaques solars que generaran energia equivalent al funcionament d'una de les plantes en tot un any, sinó perquè a més, el canvi de vidres que es van posar ara fa 36 anys, farà possible aquesta reducció degut a la minvada del consum de llum artificial, calefacció i aire condicionat.

Segons s'hi veu, un problema estructural de l'edifici, en el seu conjunt, era l'absència de finestres i això impossibilita la ventilació natural; la qual cosa feia necessari de l'aire condicionat en tot moment, amb una clara repercussió negativa sobre les condicions de salubritat dels treballadors i dels ciutadans en general.

La renovació consisteix a folrar la façana de vidres amb plaques solars ( a les plantes altes) i descanviar els vidres antics per d'altres climatitzats. Les obres suposen una inversió de vora un milió d'euros i se suposa que amb l'estalvi que produirà el canvi, aquesta inversió restarà amortitzada en tan sols 10 ó 12 anys. Amb aquesta subvenció estatal hi haurà ocupació per a 41 persones procedents de l'atur, durant els sis mesos que duraran les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.