Infraestructures

PATRIMONI

Suma d'esforços per salvar Sant Aniol d'Aguja

L'Obra Social de la Caixa s'afegeix a les entitats i institucions que col·laboren en les obres de condicionament de l'antiga rectoria de l'Alta Garrotxa com a refugi excursionista

L'Obra Social La Caixa s'ha implicat en la campanya per reobrir el refugi excursionista de Sant Aniol d'Aguja amb una aportació de 10.000 euros. Aquests diners es destinaran a les obres de consolidació de l'edifici, que es trobava en estat ruïnós. Des de fa uns mesos ja s'hi està treballant, gràcies a la col·laboració de desenes de voluntaris que hi pugen material i ajuden als paletes, i a les donacions econòmiques que estan fent particulars i entitats. També hi col·laboren els ajuntaments de Montagut i Oix, Maçanet de Cabrenys, Morellàs, Sant Llorenç de Cerdans i Albanyà, així com el Consorci de l'Alta Garrotxa. L'associació Amics de Sant Aniol d'Aguja, impulsora del projecte, calcula que aquestes obres costaran uns 300.000 euros.

Ara fa 30 anys van tancar el refugi, condicionat a l'antiga rectoria i gestionat pel Centre Excursionista de Banyoles. Amb el desús, l'edifici es va anar deteriorant. L'associació que vol recuperar el refugi considera que l'elevat nombre de visitants i excursionistes que passen per aquest punt estratègic de l'Alta Garrotxa faran viable l'equipament. També es plantegen la possibilitat d'obrir-hi un petit bar.

Els treballs fets

Dels 300.000 euros que els calen, de moment se n'han reunit 80.000. A banda dels 10.000 euros de l'Obra Social La Caixa, els diners recollits provenen de la Diputació (50.000 euros) i de les activitats organitzades per la mateixa associació (20.000). Pràcticament la totalitat dels diners es destina als sous dels paletes, ja que el material ha estat donat i el transport fins a Sant Aniol -que s'ha de fer a peu- va a càrrec de voluntaris.

Els treballs van començar a la tardor. La primera fase ha consistit a reforçar el cinturó superior perquè les parets laterals no caiguin i a refer una petita part de l'antic refugi lliure, adossat a l'edifici gran. Això últim permetrà que es disposi d'un espai a cobert per guardar-hi material.

Les següents fases

Aquest any es treballarà en una segona fase, consistent a refer el sostre del primer pis. “Amb els diners disponibles no podem fer plans per més enllà”, ha manifestat un portaveu de l'associació. Les següents etapes de les obres haurien de ser la construcció del sostre del primer pis i, finalment, la construcció de la nova coberta.

LA XIFRA

300.000
euros
és el cost estimat de la consolidació i adequació de l'antiga rectoria com a refugi excursionista.

LA XIFRA

80.000
euros
és la quantitat recaptada fins ara, procedent de la Diputació, La Caixa i l'associació impulsora del projecte.

LA DATA

09.2013
va ser el mes
en què van començar les obres, després d'unes setmanes dedicades a pujar-hi material.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona