Infraestructures

El compromís de la Diputació amb el projecte “Dinosaures dels Ports” es queda en res

El president de la Diputació, Javier Moliner, incompleix la seva promesa i minimitzarà el projecte

Des de l'Ajuntament de Morella es lamenta que aquest projecte seguisca els passos del conveni del Sexenni o del camí de la Canà i que “les bones paraules acaben en falses promeses”

El regidor de governació de l'Ajuntament de Morella, Ernest Blanch, ha denunciat que la Diputació de Castelló va a reduir a la mínima expressió el projecte “Dinosaures dels Ports”. Tot i que el president de l'administració provincial, Javier Moliner, va anunciar a “bombo i plateret” el passat 18 de desembre una inversió de 400,000 euros en dos anys per impulsar aquest projecte conjunt de Morella i Cinctorres, avui s'ha conegut que aquesta quantitat es queda en uns irrisoris 20.000 euros. Una decisió que no s'ha consultat ni informat els ajuntaments implicats i que no ha agradat gens als inicials impulsors d'aquest projecte.

Aquesta és una iniciativa que pretén millorar la conservació de les restes paleontològiques, les condicions de treball dels professionals, que el patrimoni es quede i que torne a la comarca i que es puga exposar un major nombre de peces.

El president Javier Moliner ha tornat a actuar d'esquenes a Morella i el suport al projecte de dinosaures que va anunciar fa tres mesos tornarà a incomplir-se, com es van incomplir les promeses del conveni del Sexenni amb l'Ajuntament de Morella, la rehabilitació del camí de la Canà, l'arribada del Triatló o tantes altres.

Ja s'hi veu com el president Moliner deixa les bones paraules a la taula de reunions per després ignorar la voluntat de Morella i altres municipis de la comarca dels Ports perquè les seves diferències amb el seu antecessor són ben poques.

Inversions al Colomer-Zurita

Referent a la inversió aprovada per al Colomer-Zurita, Blanch afirma que “ja era hora que la Diputació assumira algun tipus de responsabilitat important d'aquest edifici que és seu, a més del nyap de la tanca de seguretat”, després de la insistència continuada del consistori davant el perill per a la seguretat dels vianants que suposa l'edifici tal com està.

L'edil assevera que “el que ha passat aquests anys al Colomer-Zurita és incomprensible, ja que l'Ajuntament de Morella va aconseguir una subvenció d'un milió d'euros per rehabilitar-lo i la Diputació no va deixar d'invertir aquesta quantitat.

Ara, l'estat de l'immoble és pitjor que en aquell moment, de manera que la inversió anunciada servirà per a poc”. Per això, el regidor espera i exigeix “que aquesta inversió siga només l'inici, perquè aquest edifici tan estimat pels veïns i veïnes de Morella necessita una rehabilitació integral”.

Cal recordar que el Colomer- Zurita és un edifici emblemàtic de la localitat, que data del segle XIX i des de l'inici es va destinar a l'ensenyament, fins que va ser substituït, causa del seu estat, pel nou institut. Finalment, Blanch també espera que “la Diputació tinga un diàleg més fluid amb l'Ajuntament de Morella a l'hora de realitzar aquests projectes, ja que qualsevol reflexe dels anuncis de Moliner per a Morella en els últims temps amb la realitat, són mera coincidència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia