Infraestructures

Villena i Sax a demanaran la millora de l'accés a l'estació de l'AVE

La Diputació insta els ajuntaments a que facen aquesta demanda

La Diputació d'Alacant ha demanat als ajuntaments de Villena i Sax acollir-se al Pla extraordinari de reparació de camins per millorar l'accés a l'estació d'AVE, un projecte provisional que recurtaria el temps per arribar a la línia d'alta velocitat des de les poblacions de L'Alcoià i El Comtat. Luisa Pastor, presidenta de la Diputació, ha presentat la iniciativa als alcaldes de l'Alt i Mitjà Vinalopó en una reunió recent.

La Diputació ha reservat 250.000 euros del seu nou pla d'inversions —en un principi es va parlar de 300.000 euros— per condicionar l'actual camí d'uns cinc quilòmetres que uneix l'autovia amb l'estació a través de la colònia de Santa Eulalia.

«Es tracta d'una intervenció que permetrà millorar les condicions de seguretat i circulació d'aquest vial que parteix de l'autovia A-31 enllaç Santa Eulalia, mentre no es construisca l'accés directe a l'estació de l'AVE», ha comentat Pastor. En tractar-se d'un camí, els municipis afectats, Sax i Villena, han d'acollir-se a la línia d'ajudes de reparació de camins. El projecte contempla la millora del ferm i la senyalització, mentre que el termini d'execució es calcula que siga de dos mesos.

Luisa Pastor assenyala que aquesta intervenció s'ajusta als objectius del pla que, segons afirma, també servirà per generar ocupació. Pastor deixa clar que la millora del camí, que evitarà als veïns de la comarca haver d'anar fins a Villena per accedir a l'estació de l'AVE, és una solució provisional, ja que la Generalitat ha d'escometre la construcció de l'enllaç directe de l'estació amb l'autovia A-31.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona