Infraestructures

Denuncien deficiències greus a l'edifici multiusos de Llíria

L'oposició assegura que passat un any des de la recepció de l'obra l'edifici presenta greus problemes de construcció

Ara fa més de cinc anys, el govern municipal anunciava la seua intenció de presentar-se al “Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana” (Pla Confiança), amb un projecte d'un edifici multiusos destinat a activitats socials i culturals. Aquest projecte suposava un pressupost d'uns 4,1 milions d'euros, el que s'ha traduït en una despesa de 203 euros per cada ciutadà de Llíria.

Des d'un principi, l'oposició de l'Ajuntament edetà, es va mostrar contraria a aquest projecte, on es prioritzava un edifici del qual el contingut es desconeixia, davant la necessitat de projectes que s'havien ignorat des del govern municipals com el col·legi públic, l'institut, l'escoleta infantil, els jutjats, el nou reten de la policia...projectes amb un fort contingut social i de millora de serveis públics per al poble, que caldria que foren la prioritat de l'equip de govern.

Després d'un any de la recepció provisional, la ciutadania es troba davant un govern que ha anat improvisant l'ús d'aquest edifici del qual ni tan sols es compta amb un reglament oficial. Hi ha una obra faraònica de 4,1 milions d'euros la utilització de la qual resulta difícil davant les deficiències tècniques que presenta.

Per a l'oposició edetana, “aquesta situació resulta més inadmissible tenint en compte que l'equip de serveis socials s'ha traslladat des de fa quasi un any a aquest nou edifici. I és que les instal·lacions amb que compta aquest departament és un reflexe molt gràfic de les polítiques del Partit Popular. Ens presentem davant un edifici estèticament atractiu, però que per dins resulta inutilitzable per als treballadors i ciutadans”.

Els informes emesos pels tècnics de l'Ajuntament resulten clars, no es té constància que el projecte de climatització tramitat a Conselleria d'Industria, coincidisca amb l'executat per l'empresa Rochina. Per tant es desconeix qui ha autoritzat el canvi d'execució de la instal·lació i on està l'informe tècnic que justifica aquest canvi. Doncs amb aquest canvi s'ha reduït i simplificat la instal·lació, amb el consegüent estalvi econòmic, però amb la particularitat de que no funciona des del minut u.

Per altra part als pressupostos de l'Ajuntament d'aquest any no es contempla la despesa d'aire condicionat d'aquest edifici, resultant impossible fent front a la despesa si aquest equip s'arreglara.

Davant aquesta situació, l'oposició de l'Ajuntament de Llíria reclama que el govern municipal exigisca a l'empresa la reparació immediata d'aquestes instal·lacions i que es depuren responsabilitats tant a Conselleria com a l'empresa executora davant aquesta nefasta gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona