Infraestructures

El camp de futbol de Cornellà del Terri serà de gespa artificial

L'Ajuntament hi fa una elevada inversió, però l'equip de govern assegura que sortirà a compte perquè s'estalviarà molt en manteniment

El camp de futbol municipal de Cornellà del Terri serà de gespa artificial a partir del setembre. Aquests dies s'hi estan fent les obres, que han d'estar enllestides per a l'inici de la nova temporada. El canvi de gespa suposa una despesa de 240.000 euros, la més important que ha fet l'Ajuntament els darrers anys i que posa fi a un parèntesi de contenció en les inversions. Aquest pressupost es cobrirà parcialment amb la compensació que ha rebut el municipi per les obres de la MAT.

Amortització ràpida

L'equip de govern (CiU) compta tenir amortitzada aviat aquesta despesa, ja que a partir d'ara es reduirà sensiblement la partida anual dedicada al manteniment del terreny de joc, xifrada en aproximadament 35.000 euros. El principal usuari de les instal·lacions i beneficiari del canvi és l'Agrupació Esportiva Cornellà del Terri, que té un equip amateur de futbol a 3a regional i quatre equips de base (un equip juvenil-cadet femení, un equip infantil masculí i dos equips prebenjamins). D'altra banda, la major resistència de la gespa artificial permetrà que el camp pugui ser utilitzat amb més freqüència sense que calgui preocupar-se del manteniment, i fins i tot que es pugui obrir a activitats noves. En aquest sentit, l'alcalde, Salvador Coll, assenyala la possibilitat que el facin servir l'escola i el casal de la gent gran.

Sistema modern

Les obres les gestiona l'empresa Xiu Cargol, amb seu a Llambilles i Olot. La gespa artificial, subministrada per la multinacional Mondo, es col·locarà sobre una esplanada de terreny compactat que permet un bon drenatge. A sobre de la gespa hi posaran sorra de sílice i cautxú per estabilitzar la superfície. Es tracta d'un muntatge d'última generació –han explicat a l'empresa– que ocupa uns 6.500 m². Paral·lelament s'hi instal·larà un nou sistema de reg, ja que cal mullar de tant en tant el camp per tal de fer-lo practicable.

LES XIFRES

240.000
euros
és el pressupost de l'obra, que en part es pagarà amb les compensacions de la MAT.
35.000
euros anuals
costava a l'Ajuntament el manteniment del terreny de joc de gespa natural.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia