Infraestructures

Acabada la variant de Sant Martí Vell

L'obra a càrrec de la Diputació ha suposat una inversió de 800.000 euros

La nova variant de Sant Martí Vell i la millora de la carretera des de Bordils fins a aquest municipi del Gironès ja s'han enllestit i, des de fa uns dies, la circulació ja es fa per l'obra nova. Els responsables de carreteres de la Diputació de Girona ja preveien que les obres de millora i el nou traçat s'enllestissin durant el mes d'agost i l'empresa Ferrovial Agroman ha complert amb els terminis de l'adjudicació.

L'obra encarregada per la Diputació ha suposat una inversió d'uns 800.000 euros i ha permès actuar en un tram d'uns dos quilòmetres i mig de llargada. En el primer tram, el més proper a Bordils, l'actuació s'ha centrat a doblar pràcticament l'amplada de la calçada respecte a l'antiga carretera. L'obra, però, més important ha estat executar la variant de Sant Martí Vell, que ha comportat la construcció d'un petit pont des de les primeres cases del municipi que toquen la carretera i evitar, així, que els vehicles passin per dintre la població com feien fins ara. L'actuació també ha permès treure un parell de revolts que hi havia al pas per l'interior del municipi, que ara s'estalviaran els vehicles que no entrin al poble.

Les obres eren la tercera intervenció en aquesta carretera que connecta Bordils amb Madremanya. Una primera actuació es va executar al tram més perillós pels diversos revolts que hi havia des de la sortida de Sant Martí Vell fins al restaurant La Riera. Amb posterioritat, l'any 2010, l'obra es va centrar en el tram fins a Madremanya i l'encreuament de la carretera que mena cap al santuari dels Àngels.

Aquelles primeres actuacions van tenir la mobilització d'alguns veïns de la zona que entenien que la nova amplada de la carretera estava sobredimensionada pel trànsit que hi ha al sector i per les característiques de l'entorn natural que hi ha en tot aquest àmbit del Gironès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona