Volen una consulta popular sobre la variant de la Bisbal

Grups ecologistes i veïns reclamen a l'Ajuntament que la ciutadania decideixi

Associacions ecologistes i plataformes veïnals de la Bisbal d'Empordà i de pobles com ara Cruïlles i Forallac tenen previst presentar avui un escrit al consistori bisbalenc perquè faci una consulta popular sobre la futura variant o autovia. Aquest col·lectiu presentarà, també, un centenar de firmes com a mesura de pressió i per mostrar la preocupació que tenen els veïns respecte a aquesta obra. En aquest sentit, segons els precursors de la iniciativa, entre els signants de la sol·licitud de la consulta popular hi ha des d'escriptors i historiadors fins a catedràtics i professors, entre altres. La proposta que presentarà el col·lectiu és que l'Ajuntament pregunti a la ciutadania, a través d'una consulta popular, les tres possibles opcions: si la vol pel nord, si la vol pel sud o si no en vol cap.

El «xantatge» de CiU

Segons un dels organitzadors i membres d'un col·lectiu veïnal, Lluís Maruny, ERC té així l'oportunitat de tornar a la seva postura inicial –que era la proposta nord– i «abandonar el xantatge que li està fent CiU perquè es pugui mantenir en el govern». Segons Maruny, la decisió del govern local d'apostar per l'opció sud, avalada per la Generalitat, és «il·legítima».

«El poble ja ha decidit»

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais (ERC), va avançar ahir que el posicionament del consistori va quedar molt clar en el seu moment, quan tres dels grups municipals (ERC, CiU i PSC) van optar per l'opció sud. «La posició de l'Ajuntament és molt clara i gairebé unànime», assegura Sais recordant que l'octubre del 2008 els tres grups municipals, excepte ICV, van aprovar una proposta de suport a l'opció sud. Respecte a la consulta popular, l'alcalde diu que «el poble ja ha decidit, ja es va pronunciar a les eleccions, i les posicions de cada partit estaven clares abans de les votacions». Pel que fa a les acusacions de Maruny, Sais desmenteix que CiU els estigui fent xantatge, i demana que demostri que ERC es va pronunciar per l'opció nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona