Les obres de Parc Central II han acabat amb onze mesos de retard i un sobrecost de més d'un milió d'euros

Els socialistes torrentins asseguren que l'alcaldessa trenca els plats i toca pagar-los a tota la ciutadania

El sobrecost calculat a la urbanització de la zona de Parc Central II d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta ha sigut estimat en més d'un milió d'euros, que han pagat els propietaris dels terrenys implicats en aquest polígon i després hauran de pagar les persones que compren un habitatge en la zona.

Les obres es van iniciar el juliol de 2007 i haurien d'haver acabat l'octubre de 2008 i és ara quan s'ha obert el conjunt de carrers dissenyat a aquesta projecte d'actuació urbanística, vora un any més tard del que s'havia previst. Aquesta tardança en l'acabament de les obres ha perjudicat el veïnat de la contornada, que ha vist limitades les places d'aparcament i la mobilitat a la barriada.

El sobrecost d'aquesta manca de planificació ha pujat a més de 800.000 euros, als quals cal afegir 300.000 euros més de les famílies que van haver de ser allotjades en altres habitatges mentre duraven les obres de remodelació. En aquest sentit, els socialistes torrentins denuncien que alguns dels membres d'aquesta famílies afectades són militants del Partit Popular local, i fins i tot hi havia persones entre els afectats que figuraven en les llistes electorals d'aquesta partit per a les eleccions locals.

Dels 800.000 euros d'afegit que s'han hagut de pagar, 225.000 corresponen a la indemnització que s'ha hagut de saldar a l'empresa contractista per aquest retard en el allotjament alternatiu de les famílies afectades, raó per la qual aquesta partida supera els 600.000 euros.

Però el retard en l'acabament de les obres ha provocat que els problemes de trànsit i de soroll a la zona es perllongaren onze mesos més del que s'havia previst i un afegit de les quotes d'urbanització que, al remat, hauran de pagar aquelles persones que prenguen la determinació de comprar un habitatge a aquest polígon. Cal tindre en compte que en el PAI de Parc Central II hi ha prevista la construcció de 242 habitatges protegits per a joves, i aquesta circumstància influirà després en el preu final.

Es parla, doncs, d'una zona de 71.000 metres quadrats situada als que foren antigues instal·lacions d ela Cooperativa Agrícola i en la qual està pensada la construcció de 530 vivendes, de les quals la meitat seran de protecció oficial. La urbanització ha sigut gestionada per l'empresa municipal Nous Espais, que ha estat darrerament embolicada en polèmiques des que el PP accedí a l'Ajuntament.

Davant totes aquestes qüestions, el síndic portaveu dels socialistes torrentins, Josep Veiga, assegura que «la incompetència i la gestió roïna del govern municipal l'han de pagar sempre els veïns. Quan en el seu dia vam denunciar el retard, vam dir que l'alcaldessa trencaria els plats que haurem de pagar els propietaris i els futurs veïns i, una vegada més, el que prediem es compleix», assegura Veiga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.