Infraestructures

L'aeroport d'Alguaire fa 5 anys amb nou full de ruta

La crisi obliga a deixar de banda els vols comercials i a apostar pels operadors turístics, els xàrters i el desenvolupament industrial

La instal·lació assoleix 185.922 passatgers des de la inauguració, el 2010

L'aeroport de Lleida-Alguaire avui celebra cinc anys des de la seva inauguració i ho fa amb balanç agredolç, ja que la crisi ha fet que gairebé no hi hagi vols comercials i que el total de passatgers estigui per sota del que es voldria, però en canvi s'ha generat activitat turística i industrial que situa la instal·lació lleidatana al davant de catorze aeroports més de l'Estat espanyol en activitat, vols i passatgers.

El 17 de gener del 2010 el president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar l'aeroport de Lleida, el primer que gestionava el govern al 100%. Es va dissenyar i construir als anys de bonança econòmica, però va entrar en servei al començament de la crisi, fet que va reduir la capacitat de negociar rutes amb les companyies aèries. Només Vueling i Ryanair, amb ajut públic, van oferir vols a París, Mallorca, Milà i Frankfurt, però el 2012 no ho van renovar.

S'imposava un canvi de full de ruta i es va apostar pels operadors turístics i pels vols xàrter. El 2016 Neilson-Thomas Cook acabarà el contracte de cinc anys portant esquiadors al Pirineu des de diverses ciutats britàniques. Ara s'hi ha afegit la israeliana Arkia i, des de fa temps, es “festegen” companyies aèries de països de l'est d'Europa.

Es manté l'activitat d'Air Nostrum amb vols setmanals a Palma de Mallorca, que a l'estiu s'amplien amb viatges a Eivissa i Menorca.

L'altra aposta és la industrial, amb tres empreses del sector aeronàutic, que ja tenen seu a Alguaire i es treballa per oferir transport de mercaderies.

L'aeroport ha assolit, des del 2010, 185.922 passatgers. El flux actual és de 32.000 viatgers anuals, lluny dels 400.000 que s'havien calculat per d'aquí a cinc anys.

LA XIFRA

32.607
passatgers
són els que el 2014 van passar per l'aeroport de Lleida-Alguaire, nombre molt similar al del 2013.

LA DATA

17.01.10
Hi va haver el vol inaugural
de Barcelona a Lleida encapçalat pel president Montilla, per estrenar la instal·lació.

Primers vols sense boira

Després del desviament d'una desena de vols al cap de setmana passat a causa de la densa boira, ahir va arribar sense problemes el primer avió de la companyia israeliana Arkia, amb un centenar de passatgers que passaran uns dies al Pirineu. La majoria tenen Andorra com a destinació per esquiar.

El mateix avió es va endur els més de cent passatgers que havien arribat la setmana abans i que també han estat al Pirineu andorrà.

La boira havia obligat a desviar els vols als aeroports de Reus i del Prat. Tal com ja va informar aquest diari, per ara la Generalitat no es planteja ampliar el sistema per aterrar amb poca visibilitat.

Els viatgers que utilitzen l'altre operador turístic, Neilson-Thomas Cook, també tenen Andorra com a principal destinació. Aquest país té els serveis turístics molt ben organitzats, amb una àmplia oferta hotelera, fet que no passa al Pirineu lleidatà on, llevat de l'estació de Baqueira-Beret, tot just es comença a organitzar de cara als majoristes que comercialitzen aquests tipus d'ofertes de serveis de vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona