Infraestructures

Volen una rotonda i un pas subterrani reformat a Riells

L'Ajuntament reclama una millora integral en l'accés sud al municipi a la direcció territorial de Carreteres

Bagot calcula que una obra “molt viable” podria costar menys de mig milió d'euros

L'Ajuntament de Riells i Viabrea ha demanat a la direcció territorial de Carreteres de la Generalitat que creï una rotonda i millori el pas subterrani a la C-35. “Hem de millorar el projecte de l'accés sud al municipi”, diu l'alcalde, Josep Maria Bagot (ERC).

La nova rotonda no significaria que hi hagués expropiacions, assegura Bagot. A més, “no s'afectarien els serveis i l'Ajuntament podria ampliar una plaça”, afirma. A prop del pas subterrani de Riells, hi ha la plaça Alba de Liste, seu del mercat setmanal del poble, els dissabtes. Bagot assenyala que al municipi veí, Sant Celoni, ja s'està construint una rotonda a la mateixa C-35.

“No faraònic”

La nova rotonda a Riells faria més fluid el trànsit, considera Bagot. A més, “no és un projecte faraònic; és molt viable, tot i que falta que hi hagi consignació pressupostària [de la Generalitat]”. El batlle calcula que l'obra podria costar mig milió d'euros. Un projecte anterior, amb només la rotonda, estava valorat en 350.000 euros.

El batlle de Riells i el seu homòleg de Sant Celoni, Joan Castaño (PSC), es van reunir dilluns de la setmana passada a Girona amb el director del servei territorial de Carreteres, Lluís Gorgorió.

El consistori de Riells també vol reformes al pas subterrani, tant o més importants que la rotonda. “El pendent de la rampa és exageradíssim. La gent que va amb cotxet o amb el carret d'anar a comprar no pot creuar [la C-35] per sota.” El pas subterrani està situat al límit de Riells amb el nucli de la Batllòria (Sant Celoni), al Vallès Oriental. La rotonda proposada per l'Ajuntament es faria a uns 70 metres del pas, segons detalla el batlle i conseller comarcal de la Selva.

LA FRASE

Hem de millorar el projecte d'accés sud al municipi, amb la rotonda i els canvis en el pas subterrani
Josep Maria Bagot
alcalde de riells i viabrea (ERC)

Per ICV, el pas fa molt perillós el mercat

El grup d'ICV-EUiA-Entesa de Riells i Viabrea, a l'oposició, presentaran dilluns en el ple una moció per demanar a l'equip de govern (ERC i PSC) que exigeixi a la Generalitat una millora del pas subterrani abans de tres mesos. Rodríguez diu que el pas “és fora de normativa; la rampa no s'ha tocat en 25 anys”. Un dels dos regidors ecosocialistes de Riells veu “vergonyós” que no s'hi hagi fet res. “Els dies de mercat, els dissabtes, hi ha molta gent que creua la carretera, ja siguin mainada o gent gran, i és molt perillós”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia