Substitueixen la popular passera de les Tries d'Olot per una de nova

Ho ha forçat la construcció de la nova estació d'aforament del riu Fluvià

La nova plataforma per superar el riu Fluvià s'ha construït vint metres riu avall, és a dir, més cap al sector de la font de les Tries, tot i que el punt de partida és també l'aparcament i el petit parc que hi ha al capdavall de l'avinguda Pere Badosa, a tocar de les instal·lacions del Club Natació Olot. A banda del fet que el disseny del nou pas sobre el Fluvià és molt més modern, també és més ample i les baranes ofereixen més protecció que no pas l'antiga passera, que encara no s'ha enderrocat tot i que està fora de servei. La nova té el terra i les proteccions de les baranes metàl·lics. Les baranes en si són de fusta.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja ha enderrocat l'antic edifici i ha encerclat tot l'espai afectat per una mena de resclosa de pedres i sorra. Hi construirà el nou edifici, que serà més petit i que tindrà tots els sistemes de mesura nous i adaptats a les noves tècniques. L'antic, a causa del temps i dels efectes d'algunes riuades, estava deteriorat. El Fluvià només té una altra caseta d'aforament, a Esponellà. Aquests edificis serveixen per mesurar el cabal del riu en aquests dos punts i per obtenir les dades hidrològiques en temps de sequera o d'avingudes. La d'Olot estarà preparada per mesurar, quan toqui, el cabal ecològic.

Un pas molt popular

La passera que ara està fora de servei ha format part del paisatge de les Tries els últims anys i és un element molt popular a la zona, tot i que no té cap valor estètic ni patrimonial. Ha estat un pas obligat per als visitants que hi van cada dia a passejar o a omplir la garrafa d'aigua d'una de les fonts més representatives de la ciutat. També és punt de pas cap a la zona esportiva del CNO i cap a la Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona