Infraestructures

Projecte per construir un nou túnel a la C-14 a Tres Ponts

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir que el departament ha redactat el projecte constructiu d'eixamplament de la carretera i construcció d'un nou túnel a la C-14 a l'altura de Tres Ponts, i ampliació del d'Organyà. El projecte abasta una longitud de 3,3 quilòmetres des de la sortida del nucli d'Organyà fins a l'inici del tram que es va ampliar fa uns anys, al terme municipal de Fígols i Alinyà. L'actuació consisteix en l'eixamplament de la carretera actual, ara de 7 metres i vorals d'amplada variable fins a 1 metre, fins a assolir una secció de dos carrils de 3,5 metres d'amplada i vorals d'1,5 metres. En aquest àmbit, la carretera registra un trànsit de 6.300 vehicles diaris de mitjana, el 14% dels quals són vehicles pesants.

L'obra representa una inversió estimada de 38 milions i Vila, que preveu que l'obra duri tres anys, va remarcar el compromís del govern per dotar de pressupost el projecte l'any que ve.

Per aconseguir l'amplada necessària en aquest tram, que discorre pel costat del riu Segre i un terreny accidentat, l'obra requereix la construcció de diverses estructures en voladís, i d'un tram separat del traçat actual de la C-14, corresponent al nou túnel que travessarà el congost.

El nou túnel de Tres Ponts tindrà una longitud d'1,3 quilòmetres i inclourà dues galeries d'evacuació de 370 i 300 metres de longitud respectivament. D'altra banda, s'eixamplarà un túnel d'Organyà existent dels 6,6 metres d'amplada que té actualment als 12,6 metres previstos.

Vila també va visitar el Parc Nacional d'Aigüestortes i va definir la seva ampliació com un “projecte ambiciós” que representarà una nova porta d'accés a l'espai des del Pallars Jussà. El conseller va assegurar que el seu departament “escoltarà amb l'ànim d'atendre” les al·legacions presentades per alguns ajuntaments. També va explicar que el govern ha impulsat la redacció d'un pla director urbanístic per a la desclassificació de sòl catalogat per a activitats econòmiques o residencials que “ni a curt, ni a mitjà, ni a llarg termini tindrà cap tipus de demanda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona