Castellví assegura que va ser la Generalitat qui va proposar el lloc per posar l'antena de comunicacions

L'Ajuntament resoldrà en els propers dies les al·legacions dels veïns

La secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació va comunicar fa mesos a l'Ajuntament que calia instal·lar una antena de telecomunicacions al terme municipal per poder solucionar els problemes de cobertura de diversos serveis. La Generalitat va explicar a l'ens local que el municipi no tenia cobertura total per accedir al servei telefònic d'Urgències (112), que no podria implantar el servei d'internet rural que vol estendre en aquest municipi i que calia situar un repetidor per millorar el servei de televisió digital TDT. L'estudi radioelèctric, fet en el marc del pla Catalunya Connecta, proposava la construcció d'una antena –com la que es mostra en la recreació digital que han fet els veïns que s'hi oposen– i tres possibles emplaçaments. L'Ajuntament va optar pel primer que es proposava perquè és el que és més lluny dels habitatges, a uns 160 metres de diverses masies, i perquè és el lloc que garanteix una cobertura total a tot el terme municipal. La proposta de l'emplaçament disposa d'informes de la Generalitat que avalen la construcció de l'antena a l'indret. Així ho van assegurar ahir fonts municipals a aquest diari, que no van autoritzar a identificar la font de la informació. Des de fa dies, el govern manté un calculat mutisme per no entrar en conflicte amb els veïns que han presentat al·legacions contra la instal·lació de l'antena i la seva ubicació, unes al·legacions que s'han de resoldre en els propers dies. L'alcalde de Castellví de la Marca, Pere Pujol (CiU), va declinar ahir, de nou, fer cap tipus de declaració sobre l'afer.

Els veïns, prop de noranta, segons la nota que van fer arribar els mateixos veïns als mitjans, van presentar al·legacions al projecte perquè consideren que «la població afectada per aquesta decisió política no ha estat informada, ni de forma prèvia pel seu consistori que va col·laborar amb l'administració catalana, per decidir la ubicació del centre, ni pels òrgans supramunicipals que van aprovar el projecte». Segons els veïns que es mobilitzen contra la infraestructura, l'antena serà «a menys de 150 metres de diverses masies, hipotecarà el seu paisatge i provocarà una sèrie de riscos, com ara incendis forestals, efectes sobre la salut, sorolls, devaluació del patrimoni immobiliari, desaparició de l'agroturisme i de la inversió econòmica de la zona, entre d'altres». Els veïns expliquen que «el projecte de construcció de l'antena no especifica clarament» l'ús que se'n farà i que amb la creació d'aquest «inofensiu» petit polígon s'encendrà «la metxa que donarà pas a la fragmentació i continu desdibuix del que ara és Castellví de la Marca».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona