Infraestructures

Foment licitarà les cinc rotondes de l'N-340 al llarg del mes d'octubre

Les glorietes s'ubicaran entre els punts quilomètrics 1.062 i 1.120 i tindran un cost de dos milions

Els alcaldes de la nacional tornaran a reunir-se dimarts

El Ministeri de Foment ha anunciat que licitarà les cinc rotondes de l'N-340 al llarg del mes d'octubre. Per ara, fonts pròximes a la Direcció General de Carreteres no han establert si l'inici dels tràmits tindrà lloc a principis o finals de mes. El que sí que han explicat des de l'administració és que les glorietes s'ubicaran entre els punts quilomètrics 1.062 i 1.120 de la carretera i que implicaran els ter-mes municipals d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Camarles, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet.

En concret, les rotondes estan projectades en zones on hi ha interseccions perilloses, amb l'objectiu de reduir les maniobres amb cert risc al tram ebrenc de la nacional. Així ho ha argumentat Foment, que invertirà dos milions d'euros per finalitzar els treballs. Segons han puntualitzat, la partida s'extraurà del capítol de conservació de carreteres previst en els pressupostos generals d'aquest any.

La mesura, tal com ja ha passat amb la ubicació de cons al llarg d'11 quilòmetres de la carretera per part del Servei Català de Trànsit, no ha estat ben rebuda per part dels alcaldes de l'N-340. Tant és així que els primers edils de les diferents localitats estan cridats a una nova reunió que tindrà lloc a l'ajuntament del Perelló dimarts.

Ferran Cid, alcalde del municipi, ha avançat que el motiu de la nova cita és debatre la situació actual de la carretera. Segons el mandatari, els governs de les diferents localitats estan descontents per la manca d'informació sobre les mesures que s'estan prenent a la carretera. Cid també ha criticat “la inoperància del Ministeri de Foment, que encara no ha fet res per resoldre la sinistralitat”.

Desviament de camions

En vista de la pressió per obrir l'AP-7 per part d'agents polítics i veïns del territori, el Ministeri de Foment continua defensant que la millor mesura serà desviar només el trànsit pesant per l'autopista. És el model que ja s'ha implementat al llarg de 318 quilòmetres d'altres vies estatals. Segons les estimacions fetes públiques per l'executiu central, la mesura ha beneficiat més d'1,3 vehicles pesants i ha suposat un estalvi de costos de 7,4 milions.

LA FRASE

Ens tornarem a reunir al Perelló perquè el Ministeri de Foment no està fent res amb la carretera
Ferran Cid
Alcalde del perelló

Avui es torna a tallar la carretera

La federació d'associacions de veïns de Tortosa i Amposta ha convocat per a avui a la tarda un tall de trànsit a
l'N-340, a l'altura d'Alcanar, per reclamar la gratuïtat del tram de l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Peníscola. La protesta està convocada per a les 18.15 h i està previst que s'allargui tres quarts, fins a les 19 h. Els organitzadors hi esperen uns cent cinquanta assistents entre el final del terme municipal de Vinaròs i el principi d'Alcanar, al pas del riu Sénia, i la frontera entre Catalunya i el País Valencià. És el segon tall de carretera que es du a terme en les darreres setmanes, ja que el dissabte dia 12 un miler de persones van participar en una mobilització a Camarles.

Es preveu que també s'adhereixin a la protesta diferents agents polítics del territori. Per ara, alcaldes com ara el del Perelló, Ferran Cid, ja han anunciat que es desplaçaran a Alcanar per afegir-se a la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona