Infraestructures

Acord institucional a l'Ebre perquè l'AP-7 sigui gratuïta

La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa promou un manifest que té el suport d'onze entitats socioeconòmiques

També reclamen la construcció de l'autovia de l'interior, l'A-7

La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa ha elaborat un document per la millora de les infraestructures viàries al Baix Ebre i el Montsià, que ha aconseguit el suport d'onze entitats socioeconòmiques de les Terres de l'Ebre, entre les quals hi ha el Montepio de Conductors, el campus de l'Ebre de la URV, la UNED, la Cooperativa de Transportistes de Tortosa i l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre.

L'acord institucional reclama, de manera immediata, la gratuïtat de l'autopista AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Alcanar, i la construcció de l'autovia A-7 a les comarques ebrenques. “Volem bonificacions màximes per als camions i la gratuïtat per a la gent de les Terres de l'Ebre”, va manifestar el president de la federació veïnal, Josep Baubí. També el president del Montepio de Conductors –que aplega més de 6.000 socis–, Antoni Viñes, va insistir en la necessitat que es construeixi l'autovia A-7 i es bonifique l'autopista. “Si les morts que hem patit a l'N-340 a l'Ebre s'haguessin produït en un altre lloc del país, ja s'haurien adoptat mesures per resoldre-ho”, va lamentar Viñes.

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa rebutja la construcció d'onze rotondes a l'N-340, la proposta del Ministeri de Foment per reduir la velocitat dels vehicles i evitar l'accidentalitat en aquesta via. “Per què no es destinen els més de deu milions d'euros que costaran les rotondes a l'alliberament dels peatges?”, es pregunta Baubí. Pel que fa al document pactat entre organismes i entitats, s'enviarà a la Subdelegació del Govern a Tarragona, el Ministeri de Foment, l'Ajuntament de Tortosa i la Generalitat. “Farem un seguiment de les reivindicacions i demanem als polítics que actuïn”, va dir el president de la federació.

L'N-340 suporta un volum de trànsit diari de més de 16.000 vehicles, uns 5.000 dels quals són camions. En els últims deu mesos, tretze persones han mort al tram ebrenc d'aquesta carretera.

LA FRASE

La construcció de l'A-7 és una prioritat i, mentre no estigui, exigim la gratuïtat de l'autopista AP-7
Josep Baubí
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE VEÏNS TORTOSA

Tornen a tallar l'N-340

La Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns, conjuntament amb veïns del Baix Maestrat, tornarà a tallar avui, dijous, l'N-340 en tres punts distints: l'Ametlla de Mar, les Cases d'Alcanar i Vinaròs. Una acció de protesta que fan per reclamar la gratuïtat de l'AP-7. Malgrat que la federació veïnal de Tortosa comparteix la reivindicació, fa setmanes que es va desmarcar de les protestes. “Són dues maneres diferents de treballar, felicito la gent d'Amposta i Vinaròs per les accions que duen a terme, però nosaltres optem per una altra via de treball”, va assenyalar Baubí, que reclama tant a la Generalitat com a l'Estat que tinguin en compte les entitats veïnals quan planifiquen infraestructures.

Amb tot, els veïns d'Amposta i els de Tortosa no comparteixen la necessitat de construir l'autovia A-7. També diverses entitats ecologistes, entre les quals Ecologistes del Sénia, el Gepec i SEO/BirdLife, rebutgen la construcció de l'A-7 a les Terres de l'Ebre per l'impacte ambiental de l'obra i per l'elevat cost econòmic de l'actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona