Infraestructures

Fontcoberta tindrà per fi una depuradora a Melianta l'estiu vinent

Les obres de la nova instal·lació tenen un pressupost de 636.000 euros

Dels aproximadament 1.300 habitants empadronats al terme de Fontcoberta, un miler viuen en un sol nucli, Melianta, on també hi ha la zona industrial. Malgrat això, Fontcoberta no té depuradora i les aigües residuals que es generen s'aboquen directament a la riera de Melianta, que en realitat funciona com una claveguera.

Protestes dels veïns

A l'estiu –amb el nivell del cabal molt baix– la riera genera brutícies i pudors que provoquen les queixes veïnals cada dos per tres. Precisament, fa pocs mesos, un grup d'afectats va fer una recollida de signatures reclamant que s'acceleressin els tràmits per fer la depuradora. A més, el fet de no disposar d'aquest equipament ha estat una llosa a l'hora de plantejar-se creixements urbanístics i industrials.

Deu anys enrere, en l'època dels ajuntaments de CiU, ja es parlava de construir aquestes instal·lacions, però quan al 2007 es va posar al front de l'Ajuntament, l'actual equip de govern d'ERC es va trobar que ni tan sols s'havien comprat els terrenys per posar-los a disposició de l'ACA, segons afirmen els republicans. L'alcalde nou, Joan Estarriola, va anunciar de seguida que un dels primers objectius del consistori havia de ser fer la depuradora. Si es compleixen els terminis previstos, a l'estiu que ve estarà enllestida.

Es podrà ampliar

Pressupostada en 636.000 euros, la futura instal·lació tindrà capacitat per tractar un total de 360 metres cúbics d'aigua cada dia. En previsió que Melianta creixi urbanísticament i que s'ampliï la zona industrial, la depuradora es podrà fer més grossa en dues fases posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona