Infraestructures

L'aeroport de Lleida-Alguaire arriba als 25.00 passatgers

La temporada d'hivern es tanca amb un lleuger augment del nombre d'usuaris

El govern negocia la renovació del conveni amb la britànica Thomas Cook que va acabar ahir

L'aeroport de Lleida-Alguaire va donar ahir per tancada la temporada d'hivern amb un lleuger augment del nombre de passatgers fins arribar als 25.000, segons les xifres fetes públiques ahir pel Departament de Territori i Sostenibilitat. La infraestructura, però, va viure ahir el darrer dia de vigència del conveni de cinc anys amb la majorista britànica Neilson Thomas Cook, que aquest hivern ha portat uns 20.000 passatgers al Segrià des de Londres, Manchester i Birmingham, i amb la qual el govern ja està en negociacions per renovar-lo.

En concret, les xifres oficials de l'aeroport s'han situat aquesta temporada d'hivern en 24.919 passatgers, a falta, però, de comptabilitzar el vol d'anada i tornada d'Air Nostrum d'ahir, amb 50 places. Hi ha, per tant, un lleuger augment respecte de la temporada passada, en què el balanç es va situar en uns 24.500 passatgers, tot i que el creixement és més baix respecte de l'assolit l'any passat, quan es van guanyar més de 4.000 passatgers respecte de la temporada 2013/2014.

La majoria d'usuaris de la terminal d'Alguaire han estat esquiadors britànics i també israelians (aquests darrers han estat 2.000 turistes arribats a través de l'agència majorista Arkia) que es dirigien majoritàriament a les estacions d'esquí d'Andorra. Tot i això, prop de 200 passatgers han triat l'estació de Baqueira-Beret, gairebé el doble de l'any passat, segons declaracions del responsable de Neilson Thomas Cook a Andorra, Iain Archer, recollides per l'ACN.

Reunió imminent

L'aeroport obre la incògnita ara sobre el seu futur, ja que des d'avui tan sols hi operarà els dos vols setmanals d'Air Nostrum a Palma, i que durant aquesta temporada d'hivern han transportat 3.020 viatgers.

Les negociacions estan en marxa amb Neilson Thomas Cook, i aquesta setmana està prevista una reunió. Archer, també en declaracions a l'ACN, va reconèixer que a més mantenen contactes amb els aeroports de Reus, Perpinyà i Tolosa, tot i que va destacar com a punt fort “l'exclusivitat” que han tingut a Alguaire, així com les bones comunicacions. El delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, va subratllar les bones relacions amb l'agència, tot i que va destacar que la competència d'altres aeroports és “molt forta”.

Obrir-se a l'activitat industrial

Les negociacions amb les agències que porten esquiadors al Pirineu no són l'única línia de futur en què treballa la Generalitat per a l'aeroport d'Alguaire. El delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, va remarcar que l'aeroport de Lleida-Alguaire té “altres avantatges” que poden permetre atreure-hi usos de tipus industrial, segons va recollir l'ACN. En aquest sentit, Farré va detallar les bones connexions amb la resta de Catalunya i amb l'Aragó, “dos territoris de molta activitat industrial i comercial”, el fet de disposar de 300 hectàrees al voltant de la infraestructura i també d'un cel aeri molt poc congestionat. El delegat a Lleida va insistir que també es treballa per reivindicar aquests actius. “Tot això no es fa d'un dia per l'altre, però en aquests cinc anys hem aconseguit que se'ns vegi com un aeroport plenament operatiu,i això ens fa albirar esperances de tenir
èxit”, va assegurar. De moment, però, aquest estiu no s'esperen operacions noves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona