Infraestructures

Milloraran la seguretat a l'L-310

La Generalitat ha anunciat que posarà a licitació les obres entre Tàrrega i Guissona

L'accés al poble de la Figuerosa, a la carretera L-310, és un dels punts perillosos d'aquesta via que uneix Tàrrega i Guissona i que és considerada un punt negre a causa de l'alta sinistralitat que hi ha. Després de fer una auditoria, la Generalitat ha anunciat aquest dimarts a Tàrrega que en les setmanes vinents el govern posarà a licitació les obres per millorar aquest tram i que podrien iniciar-se a finals d'any o principis del 2017.

El secretari de Territori i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha explicat que s'ha incrementat el pressupost que inicialment s'havia previst, que ha passat d'1,7 milions d'euros a 3,1. El motiu és que s'ha inclòs en el projecte la millora de les vuit interseccions de la via que són les que donen als accessos als pobles.

El projecte, que estava redactat des del 2006, havia estat llargament reivindicat al territori però la Generalitat no hi havia fet cap actuació.

Font ha manifestat: “Vam marxar de Tàrrega el passat mes de març amb un compromís amb els alcaldes que ens van demanar que estudiéssim les mesures de seguretat al voltant de l'L-310. Hem fet una auditoria, i hem explicat avui les millores a aplicar, i marxem amb el consens territorial de tots els alcaldes.”

També ha recordat que s'estan complint tots els terminis fixats inicialment per a l'execució del projecte i s'ha compromès que el juliol de l'any vinent estiguin fetes totes les millores a les interseccions.

Des del territori han mostrat satisfacció per la celeritat, el rigor i el compromís del departament per fer més segur aquest tram.

El president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, s'ha mostrat satisfet amb l'anunci. “Són persones que entenen el territori i que volen salvar vides”, ha dit.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, ha explicat que per a Tàrrega és molt important millorar la seguretat en els accessos als seus nuclis agregats, “accessos que són molt perillosos a Altet, Riudovelles i la Figuerosa, però el més important és que ja tenim calendari establert i ben aviat podrem veure aquestes mesures implementades”.

Un cop licitades, les obres s'executaran en un termini de sis mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona