Infraestructures i serveis

Transports

El tren de la Pobla triplica el nombre de passatgers amb els nous combois

L'augment de freqüències, que han passat de 4 a 10 trajectes diaris entre Lleida i Balaguer, ha fet créixer el nombre d'usuaris fins als 13.700 a l'agost

La línia de la Pobla ha triplicat el nombre de passatgers des de la posada en funcionament dels nous combois el 25 de juliol. Durant el mes d'agost el tren ha rebut 13.700 passatgers, un 187% més que el mes de juliol, quan tot just arribaven als 4.700. Aquest és el primer augment del nombre de viatgers significatiu des de la retallada del servei l'any 2012 que va reduir les connexions entre Lleida i la Pobla de Segur a una per sentit diària i a quatre trajectes diaris entre Lleida i Balaguer.

Precisament és Balaguer una de les ciutats que aporta més passatgers a la línia i el seu consistori es mostra optimista amb aquestes xifres d'usuaris i creu que encara pot augmentar més el trànsit de passatgers amb l'entrada al mes de setembre. El seu alcalde, Jordi Ignasi Vidal, assegura: “Amb l'arribada del curs escolar, la universitat i els usuaris que vagin a l'hospital Arnau de Vilanova, aquesta xifra pot augmentar molt més quan la gent torni a una certa rutina.”

L'arribada dels nous combois directament des de Suïssa ha permès renovar la línia i incrementar les freqüències, que s'havien retallat l'any 2012 i que condemnaven un tren, molt estimat pel territori, a convertir-se en un mitjà de transport residual a la zona. La resposta de la gent als nous combois ha demostrat la importància que té aquest mitjà per al territori.

LA XIFRA

187%
L'increment del nombre de passatgers
el mes d'agost respecte el mes de juliol, abans de l'arribada dels nous trens

LA FRASE

Creiem que la xifra encara pot augmentar molt més quan comenci el curs escolar
Jordi Ignasi Vidal
Alcalde de balaguer

Una línia renovada

Els nous trens han portat una brisa d'aire fresc al territori, que veu com es comencen a aplicar una sèrie de millores per renovar la imatge i el servei d'aquesta línia, com ara l'augment de freqüències horàries i la incorporació de sis treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la línia. A més, el govern invertirà 3,4 milions d'euros a substituir les vies deteriorades en sis túnels de la línia. La Generalitat també ha tret a licitació el projecte per convertir la línia en tramvia al seu pas per Balaguer i posar fi a la barrera arquitectònica que suposa la via en aquest municipi, que també manté converses amb FGC per a la construcció de les noves cotxeres a la capital de la Noguera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona