Serveis

El Bages debat la creació d'un servei funerari públic

L'equip de govern del Consell Comarcal frena l'estudi de viabilitat que proposava la CUP i trasllada la decisió al consell d'alcaldes

Els cupaires asseguren que el sentit de la moció “s'ha desvirtuat”

El Bages debatrà la creació d'un servei funerari públic. Però no ho farà des del Consell Comarcal, tal com demanava la CUP, sinó des d'un consell d'alcaldes monogràfic i extraordinari que se celebrarà properament. Així es va decidir en el darrer ple del Consell Comarcal, després d'un debat que va introduir la CUP a través d'una moció que demanava estudiar la viabilitat de “retornar al concepte de servei funerari públic”.

La moció es va acabar aprovant, però abans va passar pel sedàs de l'equip de govern –ERC, PSC i ICV–, que va introduir esmenes per traslladar la decisió als municipis amb l'objectiu “de fer participar-hi els alcaldes i d'analitzar els serveis funeraris de cada municipi”, va dir el president comarcal, el republicà Agustí Comas. Per la CUP, però, les esmenes “desvirtuen el sentit original del text” i “posen en qüestió la capacitat del Consell de tenir iniciativa política, renunciant a una de les seves funcions més primordials, que és la de donar suport als municipis i oferir respostes a les seves necessitats”. Els cupaires també van fer notar que “el Consell encarrega anualment desenes d'estudis i projectes sense passar pel filtre del consell d'alcaldes” i van remarcar que “només estàvem demanant un estudi per tenir més informació sobre l'elevat cost que tenen ara els enterraments: en municipis com ara Navàs o Artés poden arribar a costar 5.000 euros”.

En el mateix ple també es va donar a conèixer que el Consell aspirarà als projectes europeus d'especialització i competitivitat territorial (PECT) amb un pla encarat al sector de la mineria i del metall, que té com a objectiu crear nova ocupació, qualificar professionalment el talent local i atraure noves empreses i inversions. El volum de la inversió seria de 2,75 milions d'euros. La meitat serien aportats per fons europeus i la resta, pel Consell, els ajuntaments de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Sallent, les fundacions universitàries Bages i Balmes i el Centre Tecnològic de Manresa.

Augmenta el pressupost de serveis socials

El pressupost que la Generalitat transferirà enguany al Consell Comarcal per a serveis socials i serveis a les persones serà de 2.445.300 euros, un 2,55% més que en el darrer curs. Bona part de l'increment s'ha transferit als ajuntaments, que han pogut augmentar la partida de personal. També s'ha incrementat l'aportació als centres oberts que atenen infants i adolescents, ja que s'hi ha adherit el de Súria (anteriorment se subvencionaven els d'Avinyó, Sant Joan de Vilatorrada, Callús i Moià).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona