Serveis

Montbui analitza el seu servei d'aigües

Una diagnosi servirà com a base per definir el futur de la concessió

La Diputació de Barcelona ha enllestit un estudi diagnòstic del servei municipal d'abastament d'aigua potable de Santa Margarida de Montbui, un document que ha de servir com a base per definir el futur legal d'aquest servei, operat sense concessió formal per la companyia Aigües Artés des de principi del segle XX.

El treball ha consistit a fer l'inventari de les instal·lacions amb què es presta aquest servei. L'estudi determina l'estat de conservació i la idoneïtat del sistema general de funcionament i l'avaluació dels costos i dels ingressos generals amb la finalitat, d'entrada, de dotar els serveis tècnics municipals d'una eina que permeti fer un seguiment més bo del servei.

Entre les conclusions a què arriba el document, s'assenyala que el servei és adequat i que compleix la normativa sanitària. L'estudi també conclou que les tarifes actuals són adequades i que permeten l'equilibri econòmic del servei, tot i que cal fer algunes inversions en la xarxa. Aquestes actuacions, segons el document, es poden finançar sense haver d'augmentar el preu de les tarifes.

La diagnosi ha revelat que la xarxa es comparteix en alguns punts amb municipis veïns, cosa que en dificulta la gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia