Infraestructures i serveis

municipal

mobilitat

Teià duplica la connexió amb autobús cap a Barcelona

Alella i el Masnou també es podran beneficiar de l'augment de freqüència de pas de la línia C-8 per anar cap a la Ciutat Comtal

Es calcula superar amb escreix la demanda actual, situada en uns vint mil viatgers anuals

Es van recollir firmes per reclamar més freqüència de pas

Pas endavant de Teià per millorar la seva connectivitat amb Barcelona pel que fa al transport públic per carretera. Ahir es van presentar les millores en la línia de bus C-8, que uneix aquest municipi del Maresme amb Barcelona a través de l'autopista C-32, i es va anunciar que entraran en servei dilluns que ve. A grans trets, amb les noves freqüències horàries, pràcticament es duplicarà el pas dels autobusos entre Teià i Barcelona, ja que es passarà de cinc viatges per sentit actuals a nou per sentit de dilluns a divendres els dies feiners.

A banda de Teià, origen i final del trajecte, Alella i el Masnou també es beneficiaran d'aquest augment de la freqüència, ja que la línia C-8 també té parades en aquests dos municipis. A més, la millora del servei permetrà disposar d'una nova sortida cap a Barcelona des de Teià a tres quarts de vuit del matí, fet que permetrà als usuaris arribar a Barcelona a dos quarts de nou. També augmentaran les expedicions de tornades des de Barcelona a la tarda, amb nous serveis a dos quarts de quatre i a les cinc, per reforçar d'aquesta manera les hores punta. La gestió del servei la prestaran conjuntament l'empresa La Hispania (grup Sagalés) i la firma Casas (grup Sarbus).

Es calcula que amb la posada en marxa de les noves freqüències de pas se superaran amb escreix els vint mil viatgers anuals que actualment té aquesta línia de bus. No obstant això, els responsables de la Generalitat van assenyalar que aquest reforç no inclourà nous vehicles per fer el trajecte. Amb l'augment de freqüències de pas, el cost total d'aquesta línia d'autobús assolirà els 150.000 euros.

La necessitat

“Era imprescindible una millora en la línia de bus amb Barcelona perquè els usuaris ho reclamaven”, va manifestar l'alcalde de Teià, Andreu Bosch (CAT-ERC), que va recordar que ja fa temps els viatgers de Teià van fer una campanya de recollida de firmes per demanar més trajectes en la connexió amb Barcelona. En aquest sentit, Bosch va voler realçar “la coordinació” amb Alella i el Masnou per poder aconseguir una connexió a través del transport públic per carretera amb Barcelona.

Finalment, l'alcalde de Teià va qualificar de “bona notícia” l'augment del servei “perquè això demostra que la gent aposta per la mobilitat sostenible amb el transport públic”.

Per la seva banda, el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, va destacar “l'obligació d'atendre les demandes de la ciutadania” i va pronosticar que “probablement aquesta línia encara s'haurà de reforçar més de cara al futur”. Padrosa, a més, va voler destacar el fet que “les millores afectaran directament els estudiants, que d'aquesta manera tindran un trànsit més fluid per poder tornar a casa”. En origen, aquesta línia d'autobús va començar a funcionar a mitjan novembre del 2010, tot i que inicialment estava previst que es posés en marxa el setembre del 2009, després de molts anys de reclamacions del territori. Llavors, la seva arrencada no va estar exempta de polèmica, ja que la Generalitat va anunciar als ajuntaments afectats la posada en funcionament de la nova línia amb menys de quinze dies de marge, fet que va obligar els tres municipis a treballar a corre-cuita per instal·lar les parades.

LA XIFRA

150.000
euros
és el que costa la totalitat d'aquesta línia d'autobús, que ara gairebé duplicarà la freqüència de pas.

LA FRASE

Era imprescindible una millora en la línia de bus amb Barcelona perquè els usuaris ho reclamaven
Andreu Bosch
Alcalde de Teià

L'exprés d'Alella va arrencar el dilluns

D'altra banda, dilluns va entrar en funcionament la línia d'autobús exprés entre Alella i Barcelona. Es calcula que aquest nou trajecte podrà ser utilitzat per uns 117.000 viatgers l'any, aproximadament, i permetrà als usuaris d'Alella disposar de més freqüència de pas per anar fins a la Ciutat Comtal. La nova línia oferirà vuit freqüències més per sentit, de manera que hi haurà vint expedicions d'anada i vint de tornada, de dilluns a divendres feiners, excepte a l'agost. D'aquestes, sis sortiran de Vallromanes coincidint amb les hores punta del matí, el migdia i el vespre, i la resta, d'Alella. En sentit contrari, n'hi haurà cinc que arribaran al municipi vallesà. Pel que fa als dissabtes, diumenges i festius i als dies laborables del mes d'agost, l'oferta s'incrementa amb nou expedicions més per cada sentit de la marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia