Infraestructures i serveis

Sant Fruitós proposa fer el CAP al pàrquing Bertrand Serra

El nou ambulatori permetria unificar els serveis

L'Ajuntament vol cedir els terrenys a la Generalitat

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha fet la proposta de cessió d'un terreny de mil metres quadrats al Departament de Salut de la Generalitat per tal d'ubicar-hi el nou centre d'atenció primària (CAP), que unificaria els serveis que ara s'estan oferint en dos ambulatoris.

El solar en qüestió és el que ocupa l'aparcament que va néixer amb l'enderroc de la fàbrica Bertrand i Serra, que és a tocar de la residència El Lledoner i de l'actual CAP de pediatria. Segons han detallat fonts municipals, s'ha proposat aquest terreny precisament per la seva “idònia situació”, diuen, ja que és al costat d'un equipament destinat a la gent gran i molt a la vora dels actuals centres d'atenció primària. Ara, la Generalitat haurà de valorar la proposta i donar el vistiplau als terrenys. En cas que la resposta sigui positiva, el Departament de Salut haurà d'establir els terminis d'execució de l'obra.

En el seu global, el solar que ocupava la fàbrica fa 6.554 metres quadrats. El conveni entre els antics amos i l'Ajuntament va permetre l'enderroc i el guany d'una zona destinada a equipaments. Ara, es cedeixen 1.000 metres quadrats per al nou CAP.

Reforma horària

El govern de Sant Fruitós (Gent fent Poble i PSC) va aprovar, el darrer ple, que, a partir de gener, els plens s'iniciïn a les sis de la tarda, dues hores abans que ara. La idea és “fer un pas endavant” cap a la reforma horària, una iniciativa ciutadana que impulsa canvis perquè les persones puguin gaudir de més llibertat en la gestió del temps.

Amb el canvi –criticat per l'oposició de CDC per la poca negociació que hi va haver, segons van dir–, l'Ajuntament pretén convertir-se “en exemple”. Fins ara, un centenar d'ens s'han adherit a la xarxa, entre què hi ha els ajuntaments de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Vicenç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia