Autobusos amb passatgers reben impactes d'objectes el quart dia de la vaga del transport per carretera

CCOO celebra el seguiment de la jornada però condemna els incidents violents

En el que és el quart dia de la vaga després dels dos anteriors del mes passat, Sagalés va denunciar que set dels seus autobusos havien estat atacats per piquets ahir al matí quan feien serveis mínims a les línies de Caldes de Montbui, Mollet, Mataró, Vic, en el servei escolar de Calella i en la línia que va a l'aeroport de Girona. En aquest darrer cas, els vehicles que cobrien els dos primers serveis del dia anaven amb viatgers i a l'autopista, a l'altura de Sant Celoni van rebre l'impacte d'objectes llençats des d'un pont, «no sabem si eren pedres, balins o què», va explicar ahir un portaveu de l'empresa. Un altre dels incidents va tenir lloc a Calella, al Maresme, quan va ser atacat un autobús que fa el trajecte escolar cap a l'escola Montessori, a Girona.

Segons van explicar ahir des del centre escolar, l'autocar va rebre l'impacte just abans de començar a fer la ruta cap a Girona, cosa que va provocar que s'hagués de canviar el vehicle i un cert retard en el trajecte que es va realitzar posteriorment sense incidències. No obstant això, i per evitar cap altre ensurt durant el trajecte de tornada, l'escola va decidir que l'autobús escolar arribaria només fins a Tordera, al límit de les comarques barcelonines, i allà fossin els familiars qui recollissin els alumnes. Tot i això, la versió de l'empresa sobre l'incident de Calella és diferent. El responsable de màrqueting de la firma, Ricard Campos, va explicar que el bus va rebre l'impacte d'un objecte a l'alçada del barri de Les Creus de Pineda i que a l'interior del vehicle hi viatjaven una monitora i un infant que van resultar il·lesos. Campos va afegir que dijous passat dos busos més que cobreixen línies del nord de la comarca van rebre impactes als vidres i els van trencar. Des de l'empresa van assegurar que tots els incidents han estat denunciats als Mossos d'Esquadra i que tant la policia catalana, com els agents locals dels municipis afectats «han col·laborat en tot moment per mantenir l'ordre i garantir la seguretat d'usuaris i conductors».

Seguiment total

El sindicat CCOO va assegurar que la vaga havia tingut un seguiment del cent per cent dels treballadors i va condemnar l'«actuació descontrolada» dels piquets que han causat danys materials en autocars. En un comunicat, la central sindical va lamentar l'actuació «provocadora» d'aquests treballadors, però també l'«actuació desinformadora» de la patronal, que «ha intentat transmetre a la societat fets que no han succeït mai», com una presumpta agressió a un autobús de transport escolar amb menors.

El sindicat va destacar que la vaga va tenir una resposta «massiva», amb un seguiment del cent per cent de les plantilles i el compliment dels serveis mínims. Això no obstant, algunes empreses, com Oliveras, es van veure obligades a suspendre els serveis mínims fixats després dels incidents violents de piquets que hi va haver a primera hora del matí a la comarca del Baix Llobregat. CCOO també va instar la patronal que oblidi les actituds «provocadores, antisocials i antisindicals» i treballi per trobar una solució al conflicte. Les organitzacions sindicals, va afegir, mantindran l'actitud bel·ligerant contra una patronal «retrògrada» que «l'únic que vol és que els drets dels treballadors siguin cada dia menors».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona