Infraestructures i serveis

subministrament d'electricitat

queixes

Front comú per exigir la millora de la xarxa a Endesa

Els partits polítics de la Diputació de Lleida acorden reclamar-li una avaluació de les línies, que consideren “absolutament deficients”

Red Eléctrica invertirà 100 milions en un eix elèctric entre Lleida i Barcelona

La Diputació de Lleida emplaçarà Endesa a una reunió per avaluar l'apagada viscuda en 22 municipis de vuit comarques lleidatanes el cap de setmana passat. La junta de portaveus va acordar ahir exigir a la companyia elèctrica una avaluació de l'estat de la xarxa de distribució a les comarques lleidatanes.

L'ens recull les principals queixes dels alcaldes i consells comarcals, que atribueixen a “l'estat absolutament deficient” de les línies els talls que van deixar uns 9.000 abonats de 22 municipis. En alguns pobles, l'avaria va començar divendres a la nit i el subministre no es va restablir fins diumenge a la tarda, en ple temporal de neu i fred. El president de la Diputació, Joan Reñé, ho considera “la punta de l'iceberg d'un greu problema”, que la resta de l'any es tradueix en microtalls. Davant les queixes del territori, la Diputació es compromet a convocar Endesa a una reunió, amb la participació de responsables comarcals i del Departament d'Empresa i Ocupació. El govern dimarts va obrir un expedient informatiu a Endesa. La diputació exigirà a la companyia “de manera contundent” que porti a terme les actuacions de manteniment necessàries a la xarxa per prevenir que episodis com el del cap de setmana passat “es puguin tornar a repetir”. Joan Reñé explica: “Els ciutadans tenen el dret que el subministrament que reben sigui l'adequat a les necessitats actuals.” Les comarques afectades recullen les incidències sofertes per empreses i veïns “per veure fins a quin punt poden reclamar compensacions a Endesa”.

El PEDeCAT a Lleida es va sumar ahir a la “indignació” i al “front comú dels partits polítics”, reclamat per ERC dilluns passat. D'altra banda, En Comú Podem va presentar ahir al Congrés dels Diputats preguntes al govern espanyol referents als talls i a les “mesures que pensen prendre per garantir el manteniment adequat de les línies”.

Inversió

D'altra banda, Red Elèctrica ha tancat acords amb tots els ajuntaments per tirar endavant el nou eix de 220 kV entre Lleida i Barcelona a partir del 2018. El traçat –que en substituirà del tot un de ja existent– s'estendrà al llarg de 184 quilòmetres, i amb una inversió de 100 milions és una de les majors de la companyia a Catalunya fins al 2020.

LA FRASE

Els ciutadans tenen el dret que el subministrament que reben sigui l'adequat a les necessitats
Joan Reñé
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona