Infraestructures i serveis

municipal

turisme

Manlleu estrena la nova àrea per a autocaravanes

Situada a l'aparcament del pavelló municipal, ofereix una desena de places a un tipus de turisme que cada cop va a més

La capital del Ter s'afegeix a la llista de municipis campers d'Osona

Manlleu estrena aquesta Setmana Santa la nova àrea per a autocaravanes situada a l'aparcament del pavelló municipal. “Fins ara utilitzàvem el solar que hi ha darrere el Museu del Ter, però per motius d'accés no era el més adequat i tampoc s'hi oferien els serveis que necessita aquest tipus de turisme”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès.

En el nou emplaçament, a prop del passeig del Ter, s'ofereixen una desena de places i serveis bàsics, com connexió a la xarxa d'aigua municipal, evacuació d'aigües grises, zona de pícnic i un entorn agradable: “També tenim previst fer la connexió a la xarxa elèctrica”, explica Sellarès, que remarca que fins ara tenien “un degoteig de visitants que arribaven amb caravanes a Manlleu” però que si “sol·licitaven gaires places o volia venir un grup de més de tres o quatre” ja no els podien atendre. L'àrea d'autocaravanes ha tingut un cost de 10.000 euros que s'ha finançat gairebé a parts iguals entre els recursos econòmics de l'Ajuntament i el projecte Osona, territori camper.

Aposta de comarca

Tot i ser un projecte que l'Ajuntament de Manlleu valorava fer des de fa temps, el projecte Osona, territori camper ha sigut l'empenta decisiva: “Ens va molt bé compartir la iniciativa amb l'àrea de turisme del Consell Comarcal perquè rebem una part de finançament, però sobretot perquè com a marca som molt més forts. Ara serà molt més fàcil fer ruta per Osona i anar parant als diversos municipis en què tenim àrees adequades”, diu Sellarès. Aprovat fa un any, Osona, territori camper ha de permetre crear o adequar fins a dotze zones destinades al turisme amb autocaravanes.

LA XIFRA

12
àrees d'autocaravanes
repartides per tota la comarca preveu el projecte ‘Osona, territori camper'.

Torelló, també a punt per rebre autocaravanes

Amb l'objectiu de crear una xarxa d'àrees d'autocaravanes a la comarca, aquesta setmana han coincidit l'entrada en funcionament de la zona a Manlleu i a Torelló. A la capital de la vall del Ges s'ha situat l'aparcament al carrer del Ter, amb diversos serveis, com buidatge d'aigües grises i negres, accés a aigua potable i dos borns de càrrega elèctrica. L'obertura de l'àrea de Torelló va coincidir amb un acte ben concorregut al territori com és la cursa de muntanya Pels Camins del Matxos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona