Infraestructures i serveis

Calafell farà horts urbans en solars buits

L’Ajuntament de Calafell crearà una xarxa d’horts urbans en solars sense edificar que actualment no tenen cap ús. El ple municipal va aprovar aquesta proposta del grup municipal de la CUP, amb els vots de CiU, el PSC, el PP, UAM, ERC i el regidor no adscrit.

La iniciativa pretén donar valor a tots els solars que, a causa de la crisi del sector de la construcció, han quedat sense edificar i, tot sovint, en situació d’abandonament, tal com va explicar el portaveu de la CUP, Ivan Montejo.

L’objectiu general del projecte és que la xarxa d’horts urbans pugui garantir l’autosuficiència alimentària de persones i famílies en situació d’atur o amb escassos recursos econòmics, i ser un espai de teràpia ocupacional per a persones en atur de llarga durada.

La xarxa es crearà a partir d’acords amb els propietaris dels solars, que els cediran temporalment a l’Ajuntament per fer-hi els horts urbans, mentre no s’hi executin projectes d’urbanització o construcció. El consistori farà d’intermediari entre els propietaris i els beneficiaris dels horts urbans, i establirà les normes d’ús d’aquests espais.

El Baix Penedès és una de les comarques de Catalunya més castigades per la crisi de la construcció, tant pel nombre de persones desocupades com per la falta de projectes alternatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia