Infraestructures i serveis

Municipal

Manlleu proposa fer pisos tutelats al cinema Sidney

Els propietaris de l’equipament, tancat des de fa anys, han de valorar si el projecte s’ajusta a les seves expectatives

A la planta baixa hi hauria serveis comunitaris i a la de dalt, habitatges

Més de vint anys després d’haver deixat de funcionar com a sala de cinema, el Sidney de Manlleu pot haver trobat una funcionalitat. L’Ajuntament manlleuenc ha fet saber a la propietat de l’edifici que no té previst comprar-lo “ja que és un equipament cultural molt gran, car de mantenir i que ara mateix la població no necessita”, explica Àlex Garrido. Això sí, el govern municipal ha fet arribar una proposta interessant als propietaris de l’habitatge. El projecte consistiria a rehabilitar i convertir el Sidney en pisos tutelats per a la gent gran. Segons va comentar Garrido, aquesta opció no es veu malament “i en breu acompanyarem a veure experiències com la que posem sobre la taula que s’han fet en altres poblacions. La decisió l’hauran de prendre els propietaris i l’Ajuntament hi col·laborarà però no de manera econòmica”. Un dels primers gestos del consistori és la qualificació de l’edifici. En el POUM anul·lat del 2008 es considerava equipament cultural, i en canvi en el planejament urbanístic del 1988 –que és el vigent en el dia d’avui– es qualifica com a habitatges. “En el nou POUM aquesta qualificació es mantindrà perquè un equipament tan gran per a Manlleu no té sentit i es fa difícil que es pugui recuperar”, afirma Garrido.

Els pisos tutelats se situarien a les plantes superiors de l’edifici i tindrien una dimensió d’entre 25 i 30 metres quadrats. A la planta baixa s’hi posarien serveis comunitaris com ara la bugaderia, sales per fer-hi trobades i activitats, etc. “La ubicació és perfecta perquè és a prop del centre, la zona de comerços i la de serveis. A més, Manlleu té un dèficit d’habitatges adequats perquè hi puguin viure les persones grans”, assenyala Àlex Garrido.

LA FRASE

La decisió final és dels propietaris. Hi col·laborarem però no de manera econòmica
Àlex Garrido
Alcalde de Manlleu

L’escola de música arrela a Can Puget

Un dels reptes de l’equip de govern en aquest mandat és trobar un lloc adequat perquè l’escola de música es pugui desenvolupar. Una de les que propostes que han guanyat força és la de reestructurar la Casa de Cultura de Can Puget, on ja és ara, perquè l’escola pugui ocupar la primera i la segona planta. “Hi ha lloc i és possible fer-ho. Hem de valorar el projecte amb el claustre de l’escola de música, però la decisió de tirar-lo endavant o no l’hauríem de prendre en un màxim de dos mesos”, diu l’alcalde, Àlex Garrido.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia