Xeresa redueix significativament el cost de la recollida del fem

En els darrers dos anys, l'Ajuntament de Xeresa ha fet una gestió encaminada a reduir el cost de la recollida de fem del municipi mitjançant el foment de la recollida selectiva.

El nombre de contenidors de cartró, vidre i envasos lleugers s'ha incrementat un 150%; s'ha ampliat el servei signant convenis amb diverses entitats encarregades del reciclatge gratuït de piles; perilles i tubs fluorescents; oli de cuina i envasos fitosanitaris.

A més, a principi de l'estiu del 2009 es va fer la segona campanya informativa, repartint un tríptic per les cases del municipi.

Cal tenir en compte que la recollida selectiva és gratuïta, per tant, tots el kilograms de residus que van a estos contenidors en lloc d'anar al de fem orgànic representen un estalvi substancial.

La taxa de fem depèn en gran mesura del cànon que es paga a la Diputació i que anualment es revisa i de la quantia de kg que s'han de transportar. Per tant l'única forma de controlar el cost és mitjançant la separació prèvia dels residus per reciclar.

Els resultats d'esta política municipal s'han vist de forma molt especial en la recollida d'envasos lleugers que presenta en percentatge el major augment. Des del govern municipal s'interpreta que hi ha moltes deixalles que poden destinar-se al contenidor groc i que la falta d'informació al ciutadà feia que acabaren al contenidor de fem orgànic. Per latra banda l'agrupació dels contenidors en Zones d'Aportació i la reubicació d'estos feta a principis de legislatura també han contribuït de forma positiva



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.