Infraestructures i serveis

municipal

procés participatiu

Els joves dissenyen el nou parc infantil de la Jonquera

L’Ajuntament dedicarà 70.000 euros a fer realitat les propostes que els alumnes han preparat a classe

L’Ajuntament de la Jonquera dedicarà aquest 2018 una partida pressupostària de 70.000 euros a adequar i millorar el parc d’en Lloveres, el parc infantil més gran del municipi, i la reforma es farà a partir de les propostes elaborades pels alumnes de l’escola Josep Peñuelas del Río. A l’escola, durant el 2017, els estudiants de sisè A i sisè B de primària d’aquest centre –dividits en deu grups– han dissenyat i confeccionat els diversos plans de millora i arranjament d’aquest espai, a partir dels coneixements adquirits a classe en matèries com ara les matemàtiques i la geometria. Ara el consistori estudiarà els diversos projectes que s’han presentat per donar-hi resposta i complirà així un dels compromisos adquirits pel govern municipal.

La sala de plens de l’Ajuntament de la Jonquera va ser l’escenari dijous de l’acte de presentació dels diversos projectes preparats pels alumnes. Els deu grups de joves que han participat en la iniciativa van presentar oralment i de manera individual cadascuna de les propostes, detallant conceptes com ara les zones en què s’ha dividit el parc, les millores que s’haurien de dur a terme en cadascuna d’aquestes zones i el mobiliari que caldria habilitar-hi. Finalment, un cop acabades les presentacions, els grups han entregat a l’Ajuntament els plànols i el projecte per escrit, en què consten la justificació i la descripció de les propostes.

“Ara el proper pas és estudiar detingudament els diversos projectes i aprofitar el millor de cadascun per confeccionar un sol pla que doni resposta a totes les necessitats de les famílies i nens i nenes de la Jonquera”, va dir l’alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, en el decurs de l’acte. En aquest sentit, un cop els tècnics municipals n’hagin analitzat la viabilitat, l’Ajuntament presentarà als alumnes del centre el projecte definitiu que resulti d’aquest procés. Martínez també va agrair a tots els alumnes i a la comunitat educativa del centre la seva participació i implicació en el projecte. Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de dur a terme una reforma integral dels parcs infantils del municipi, implicant-hi els alumnes i el Consell d’Infants.

LA FRASE

Estudiarem els projectes per fer un pla que doni resposta a les necessitats dels nens i nenes
Sònia Martínez
Alcaldessa de la Jonquera (PdeCAT)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona