Calp comença a retirar posidònia de les platges en aquesta setmana

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calp, començarà a retirar posidònia de la vora de la mar a les platges de l'Arenal i la Fossa a partir de dilluns dia 3 de maig, després que durant tot l'hivern restara aquesta alga al litoral amb objecte de fixar els sediments i de protegir la sorra de l'erosió.

Els tècnics municipals especialistes en medi ambient han detectat que aquesta mesura ha resultat força efectiva especialment a la cala de Cantal Roig i Les Urques, punts en els quals ha estat recuperada una important franja de sorra.

Des d'aquest departament municipal es pretén conscienciar la ciutadania que allò que solem entendre per brutícia de la platja degut a deposicions de les algues, té una gran importància per a l'ecosistema marí. La presència d'aquestos vegetals marins esdevenen una fita molt important per al desenvolupament i el creixement de moltes espècies animals i vegetals i són una referència de platges netes.

En breu s'editaran uns fullets informatius sobre la posidònia i també sobre les meduses, la seua proliferació, les picadures i diverses recomanacions sobre bones pràctiques a la mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.