Serveis

El bus nocturn jove de Tordera i Palafolls només farà viatges puntuals

El servei d'estiu, inaugurat el 2008, programarà les sortides a concerts i festes

Un transport públic a disposició dels joves de Tordera i Palafolls les nits dels dissabtes d'estiu. El servei que es va inaugurar fa dos anys i en el qual també va prendre part inicialment Santa Susanna ha hagut de passar pel sedàs. La política de retallar despeses i la necessitat d'augmentar l'efectivitat de la iniciativa ha obligat els promotors a fer mans i mànigues per poder mantenir la proposta. En aquest sentit, el regidor de Joventut de Tordera, Marc Unió (CiU), es mostra satisfet amb la decisió. Unió apunta que la reorganització del bus nocturn s'ha fet en funció d'aquelles sortides que poden garantir un mínim d'usuaris. «Hem fet coincidir els viatges amb aquelles festes i concerts de les poblacions veïnes que creiem que poden tenir un públic potencial que voldrà anar-hi i que voldrà fer ús del bus», considera el regidor, que afegeix que la proposta s'ha emmirallat en el bus que s'organitza anualment a Tordera per dur els joves del poble a les Fires de Girona. «És un sistema que funciona molt bé i amb el qual es pot preveure amb antelació si hi haurà prou gent per omplir el bus o si s'haurà de contractar un de més gran o un de més petit», precisa. «És un servei fet a mida», insisteix el regidor de Joventut.

Les cites

Així, al mes de juliol es preveu que hi hagi transport públic els dies 10 –concert del Dr.Calypso i Se Atormenta una Vecina a Arenys de Mar–; i el 23 –Orquestra Girasol a Sant Pol de Mar–. Pel que fa a l'agost, el 14, el servei anirà al concert de la Troba Kung-Fú a Tordera i el 28, al concert de les Barraques de Pineda. Finalment, l'11 de setembre hi haurà sortida al concert d'Smoking Stones a Palafolls i el 23, als de Santa Coloma de Farners.

L'hora de sortida del bus des de Tordera és a les 11 de la nit des de la plaça de Lluís Companys i la de tornada a dos quarts de cinc de la matinada. El preu per sortida és de 3 euros, però es pot comprar un abonament per 5 sortides a 12 euros. Els joves que vulguin pujar al bus han de tenir un mínim de 16 anys i fins als 18 hauran de presentar una autorització dels pares. Marc Unió considera que l'opció inicial de disposar d'una línia de bus que fes un recorregut per diferents poblacions «ara per ara no és viable econòmicament només per a dos municipis».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona