Infraestructures i serveis

Figueres interpel·la Endesa pels talls de llum repetits

El vicealcalde Pere Casellas alerta que, al ritme actual, acabaran l’any amb 240 interrupcions

La companyia ho atribueix al cultiu de marihuana i al frau

“Hi ha veïns del barri del Culubret que acabaran l’any 2020 amb 240 talls elèctrics. La privatització d’Endesa, un gran negoci per a la dreta i una catàstrofe per al servei als ciutadans.” Així de contundent i indignat es mostrava aquest cap de setmana a les xarxes socials Pere Casellas, vicealcalde de Figueres, després de l’enèsima interrupció del subministrament elèctric al sector oest de la ciutat.

El problema és recurrent, però, per l’Ajuntament, atribuir-lo exclusivament al frau elèctric i als cultius il·lícits de marihuana no és una resposta suficient: “De fraus i de marihuana, n’hi ha arreu, però el que passa a Figueres no passa arreu. Es fan operacions contra el frau regularment; l’única que no compleix és la companyia, perquè no inverteix en segons quins barris i fa pagar la conseqüència d’un mal endèmic de les instal·lacions als veïns del barri que sí que paguen per un servei”, insisteix Casellas.

En declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies, fonts de la companyia Endesa responen que fa dos anys es van fer “sectoritzacions” a Figueres per combatre aquestes situacions i que en preveuen de noves per evitar que els veïns que estan connectats legalment a la xarxa siguin objecte d’interrupcions del servei. Amb tot, la companyia insisteix que la principal problemàtica al barri és el cultiu de marihuana i el frau, i no pas la xarxa.

Endesa assegura que pràcticament cada setmana va al barri i que en el darrer control, el 4 de novembre, va detectar que la càrrega de la xarxa –un cop eliminades les connexions irregulars– va baixar fins a un 90%. Això, diuen, revela que sols un 10% dels afectats tenien la connexió regularitzada.

El consistori ha pressupostat per al 2021 60.000 euros per a la instal·lació d’un acumulador que garanteixi el subministrament quan es produeix un tall, mentre es repara. “Farem els esforços que calgui, però la que ho ha de solucionar és la companyia”, insisteix el vicealcalde.

Cs proposa una declaració institucional

El portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, anuncia des de l’oposició la presentació d’una declaració institucional en què proposa que tots els partits del consistori facin “un front comú per reclamar a la Generalitat i a la companyia de subministrament elèctric que solucionin els talls de llum que es produeixen a la zona oest de la ciutat”. Segons Amelló, “la situació és insostenible i cal un compromís de totes les parts per solucionar-ho”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona