Serveis

cabrils

El canvi d'ubicació del CAP no satisfà gens els usuaris

Traslladen l'equipament a quinze minuts del centre i l'oposició recull firmes perquè es torni a ubicar al seu lloc

El canvi d'ubicació del CAP de Cabrils fa anar de bòlit els usuaris del centre sanitari, que des de la setmana passada ja s'han de desplaçar a la urbanització de Can Peró. La principal queixa de les persones que aquests dies s'apropen al consultori és la distància que han de recórrer des del centre. “Abans, anar-hi era un moment; ara es tarda gairebé un quart d'hora”, destaca Michael Ginter. Aquest usuari hi afegeix que “ara molta més gent farà servir el cotxe per anar al metge”. L'Ajuntament, però, ha habilitat la parada d'autobús urbà que connecta l'equipament amb el centre del municipi cada mitja hora. L'alcalde del municipi, Joaquim Colomer (PSC), destaca que “Cabrils és un municipi molt dispers i tampoc és just que tots els equipaments estiguin concentrats al centre”. Precisament això, que el CAP torni al nucli urbà, és el que demanen des de l'oposició, que des d'aquesta setmana recullen signatures a la porta del centre. “Feia falta canviar, però nosaltres l'hauríem fet a l'aparcament de Cal Xaret”, assegura Lina Morales (CiU). “Si es tractava de col·locar un mòdul prefabricat, es podria haver ubicat més a prop del centre”, hi afegeix Alfred Serrano (VIC). Fins ahir al migdia s'havien recollit una quarantena de firmes.

Canvi de plans

Les antigues consultes, al carrer Lluís Colmenar, estaven en mal estat i no eren accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. “Els plans del govern consistien a fer el nou ambulatori dins la reforma urbana de Can Botella”, explica Colomer. Però la crisi i la falta d'inversió privada ha fet aturar un pla que costa prop d'11 milions d'euros i que preveu construcció de desenes de pisos. “Quan la cosa es recuperi impulsarem aquest pla i, aleshores el CAP podria tornar a al centre”, assegura. Tot i això, no tanca la porta a la possibilitat que l'equipament s'estableixi de manera definitiva a Can Peró.

LA FRASE

Abans hi podia anar en un moment, però ara trigo prop d'un quart d'hora per arribar al CAP
Michael Ginter
veí de cabrils i usuaridel CAP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona