Serveis

La línia de tren entre Sineu i Manacor es restablirà l'any vinent amb la construcció d'un mur nou

Els usuaris del comboi han d'agafar un autobús per fer el tram tancat arran de l'accident del maig

Es calcula que l'any vinent es podrà reobrir la via

El govern balear ha decidit enderrocar totalment el mur que va provocar l'accident ferroviari del dia 19 de maig, en el qual diverses persones van resultar ferides, entre les quals hi havia el conductor, que encara està hospitalitzat, i construir un mur nou a finals d'octubre per tal de restablir el tram afectat, entre Sineu i Manacor. El director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha explicat que aquesta tasca s'allargarà com a mínim uns dos mesos i es calcula que el cost seria de 2,8 milions d'euros. La consultora encarregada d'estudiar els murs i les causes de l'accident ha recomanat esbucar-lo i construir-lo de nou.

La consultora també ha trobat altres deficiències properes a la zona, que segons la conselleria de Mobilitat són conseqüència d'obres de reparació fetes durant la legislatura del PP. Aquests desperfectes s'hauran de corregir abans de posar en funcionament la línia i, segons apunta Verger, les empreses constructores s'hauran de fer càrrec de les despeses de corregir aquests “vicis ocults”.

Verger també ha criticat que després de l'accident de Son Tell, en aquesta mateixa zona, el PP va tardar nou mesos a reobrir la línia ferroviària i va invertir-hi 2 milions d'euros. El director general de Mobilitat explica que aquesta inversió ara s'esbucarà ja que s'ha demostrat que el mur no funciona perquè no pot aguantar el pes dels talussos.

Quatre mesos després, al lloc dels fets, els usuaris que utilitzen el servei substitutiu es mostren una mica molestos pel fet d'haver de fer transbord però expliquen que estan satisfets del servei prestat. Verger ha explicat que més del 80% dels usuaris d'aquesta línia han continuat usant el tren tot i haver de fer ús del servei substitutiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona