Serveis

mobilitat

La pressa per engegar el nou bus sorprèn els ajuntaments

La línia Teià-Barcelona comença a funcionar dilluns sense que estiguin acabades de muntar totes les parades

Els governs locals no han rebut encara una notificació per escrit de l'inici del nou servei

Els consistoris van saber el dia 2 que el servei es posava en marxa

El que acaba bé, està bé. Això és el que pensen els governs municipals de Teià, el Masnou i Alella sobre la línia d'autobús interurbà que unirà a partir de dilluns les tres poblacions amb Barcelona a través de l'autopista C-32. Tot i això, els dirigents locals es mostren aquests dies una mica sorpresos de la manera com han rebut la notícia i, sobretot, de la pressa del govern de la Generalitat per engegar un servei que inicialment estava previst per al setembre del 2009.

A Teià, els operaris de la brigada treballen a corre-cuita per enllestir les senyalitzacions de les noves parades. “Intentarem que almenys hi siguin els pals amb els horaris, però si s'hi han de posar bancs i marquesines ja ho farem amb la línia en funcionament”, explica l'alcalde de Teià, Josep Botey (CiU). Els ajuntaments implicats van conèixer la notícia el 2 de novembre, després d'una reunió amb el secretari de Mobilitat, Manel Nadal (PSC), per parlar sobre la ronda del Baix Maresme. Aleshores, la intenció de la Generalitat era la d'engegar el servei sis dies més tard, el passat 8 de novembre, però, la data es va posposar fins la de dilluns vinent per motius logístics. “No hi havia possibilitats de fer-ho tan ràpid”, comenta Botey.

Tot i això, els ajuntaments han rebut amb satisfacció l'inici d'un servei que fa mesos que reivindiquen. “Molta gent el farà servir per desplaçar-se directament fins a Barcelona en lloc d'haver de fer transbordaments aquí a la comarca”, explica el tinent d'alcalde i responsable de Mobilitat d'Alella, Àlex Asensio (ERC-LG). Els alellencs reivindiquen des de fa mesos aquest servei, que beneficia sobretot els veïns dels barris de Can Sors i Ibars Meia. De fet, l'Ajuntament d'Alella, en el darrer ple ordinari, va aprovar una moció que instava el Departament de Política Territorial i Obres Públiques que posés en marxa la línia d'autobús, tan llargament promesa. Els altres dos ajuntaments implicats, el Masnou i Teià, tenien previst aprovar la mateixa moció. En el cas de Teià, la proposta es va haver de retirar a última hora de l'ordre del dia ja que el ple se celebrava el dia 3, poques hores després que la Generalitat acceptés posar en marxa el servei.

La imprevisió de la Generalitat arriba al punt que els consistoris no han rebut encara cap notificació per escrit que els ratifiqui la prestació del servei. “Només ens ho han comentat per telèfon”, explica Asensio. Tot i això, confien que no hi haurà cap problema de darrera hora. De fet, l'Ajuntament d'Alella va realitzar ahir una bustiada per comunicar als veïns que es posa en funcionament la nova línia de transport públic.

Deu viatges diaris

L'actuació inicial preveu la connexió dels tres municipis amb Barcelona amb deu expedicions diàries, cinc d'anada i cinc de tronada, i sis parades al llarg del recorregut. En sentit Barcelona, els busos sortiran des de la Riera de Teià a les 7.00, 8.30, 10.15, 19.15 i 20.45; i en sentit Maresme els vehicles partiran de la ronda de Sant Pere de Barcelona a les 7.45, 9.30, 18.30, 20.00 i 21.30. La durada prevista del trajecte és de tres quarts d'hora.

La nova línia serà gestionada conjuntament per les empreses La Hispania i Casas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.