Instal·laran semàfors a la carretera entre els Pallaresos i el Catllar perquè creuar-la sigui segur per als vianants

Els veïns estan obligats a travessar la via per poder accedir a diversos serveis

Els serveis tècnics de la Diputació de Tarragona han iniciat ja els treballs de redacció del projecte de regulació viària que haurà de millorar la seguretat dels vianants que resideixen a diverses urbanitzacions i que solen creuar la carretera per tal d'accedir als comerços i la zona escolar, entre altres serveis, que es troben al centre dels Pallaresos, a l'altra banda de la via. Actualment, però, tan sols existeixen alguns passos de vianants aïllats al llarg del traçat de la carretera, i no hi ha cap element viari que garanteixi la seguretat dels vianants en punts conflictius com les parades d'autobús o transport escolar, malgrat el nombre creixent d'urbanitzacions que s'han construït al costat de la carretera.

«Ja fa anys que rebem queixes a l'Ajuntament, especialment de gent gran», va explicar ahir l'alcaldessa dels Pallaresos, Anna Maria Ramos. Tant ella com l'alcalde del Catllar, Josep Maria Gavaldà (població a la qual pertanyen diverses de les urbanitzacions de la zona), van mantenir a finals de l'any passat una reunió amb el responsable del servei de carreteres de la Diputació de Tarragona per tal de reclamar una millora d'aquest tram. «Políticament, també s'havia sol·licitat a la presidència de l'ens, i ara han atès les nostres peticions», celebrava Ramos.

Diversos semàfors

Els tècnics de l'ens supramunicipal estan recollint aquests dies les peticions d'ambdós ajuntaments per tal de definir la regulació que s'aplicarà a la via, que en els darrers anys ha vist incrementat el volum de vehicles que l'utilitzen. L'Ajuntament pallaresenc ha sol·licitat que es creïn, entre la benzinera que hi ha a l'accés a la urbanització Hostalets i la rotonda de la urbanització El Mèdol, diferents passos de vianants amb semàfor. «Tampoc volem que s'aturi el trànsit, sinó que es busqui una opció tècnica que permeti que els vianants puguin creuar sense risc», va assenyalar l'alcaldessa.

De fet, en els darrers anys al llarg d'aquest tram de la carretera ja han aparegut pintades de veïns que reivindicaven la instal·lació de semàfors en diferents encreuaments.

Segons van confirmar fonts de la Diputació, està previst que el projecte estigui enllestit el mes de juny vinent.

Radar

Tot i que el consistori no té constància d'atropellaments, sí que en els darrers anys es van produir alguns xocs entre vehicles a l'encreuament situat davant de la benzinera. Aquesta situació, però, es va resoldre l'any passat reduint la velocitat màxima permesa, controlada a través d'un radar. «Ara no hi ha accidents, però aquesta no creiem que sigui la solució definitiva», va dir Ramos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona