Serveis

RUBÍ

L'Ajuntament traspassa la gestió del COS al Consorci Sanitari de Terrassa

El centre, per a la salut mental i les drogodependències, era municipal des del 1980

La cessió està en la línia de Catsalut d'especialitzar tots els serveis

El Centre d'Orientació Sanitària (COS) Ferran Salsas i Roig de Rubí, dedicat al tractament de la salut mental i les drogodependències, va deixar de ser de gestió municipal l'1 de gener. Així ho va anunciar ahir l'alcaldessa, Carme García, en una roda de premsa amb Núria Paniello, presidenta de l'entitat que ha assumit el servei, el Consorci Sanitari de Terrassa (CST). “Era necessari cedir el COS a un gestor professional per una qüestió de convenis laborals i d'especialització”, va comentar Carme García, que va recordar que va ser creat per l'Ajuntament l'any 1980, malgrat no tenir competències en salut, per cobrir aquells àmbits on l'administració sanitària no arribava en aquells moments.

“És un procés que s'està portant a terme a tot Catalunya”, hi va afegir el director del sector sanitari del Vallès Occidental, Joan Parellada. El COS, tot i ser de gestió municipal, estava adscrit a Catsalut des dels anys noranta, i aquest organisme de la Generalitat és qui ha subrogat els contractes al CST. Parellada va remarcar que els usuaris no notaran cap diferència en el servei, però també va apuntar que el traspàs –al marge de situar els treballadors en un conveni més adient a la seva especificitat mèdica– pot obrir la porta perquè el centre “pugui ampliar les seves funcions en el futur d'acord amb les necessitats”.

Per la seva banda, Núria Paniello va recordar que el CST ja va completar un procés similar a Terrassa i Matadepera, i que per al consorci és interessant tenint present la seva aposta per “la proximitat en el continu assistencial”. Finalment, Carme García va destacar que el traspàs no suposarà cap estalvi perquè “l'Ajuntament es queda amb els administratius, perd el conveni, i reforçarà el cinquè equip de serveis socials”.

LA FRASE

El traspàs de la gestió és una cosa complexa per als professionals, no pas per als usuaris
Núria Paniello
PRESIDENTA DEL CONSORCI SANITARI DE TERRASSA (CST)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.