Serveis

L'important llegat cultural de la Selva

Molts dels pobles de l'interior conserven el seu passat medieval

La cultura és, sens dubte, un atractiu turístic de màxima importància en l'àmbit turístic. D'això, a la zona interior de la Selva, no en van pas curts. Pel que fa a l'arquitectura, les muralles d'Hostalric –recentment recuperades–, representen un atractiu turístic de primer ordre, que estan disposats a utilitzar. En el mateix sentit, i ben a prop, hi ha el castell de Montsoriu, un llegat espectacular i situat en un lloc privilegiat.

Des de fa dinou anys, l'Ajuntament d'Arbúcies hi organitza cada estiu un camp de treball arqueològic que atrau joves estudiants d'arreu del món. Entre la vintena que hi ha aquest any n'hi ha de Canadà, Turquia, Japó, Sèrbia, Rússia, Itàlia i Alemanya, entre d'altres països. Relativament a prop hi ha l'interessantíssim casc antic d'Anglès, amb una conservació perfecta dels seus edificis gòtics. Passejar-hi, pels carrers estrets, representa un viatge cap a molts segles enrere, amb façanes dels segles XV i XVI molt ben conservades.

Quant al pes cultural de la capital comarcal, Santa Coloma de Farners té una gran importància. Posseeix gent lligada a la població, com els poetes Salvador Espriu, que n'era fill, i Joan Vinyoli. També, com a la comarca veïna de la Garrotxa, hi ha una important tradició pictòrica. Santa Coloma lluita per conservar viva la flama de la cultura amb recitals de poesia que s'organitzen tot sovint, o amb la posada en marxa del nou teatre municipal –amb una programació estable.

També es pot considerar element cultural, la reserva de ximpanzés que hi ha a Riudellots de la Selva. Que ningú s'equivoqui: no és cap zoològic. Els animals han estat rescatats després d'haver estat separats del seu hàbitat natural i disposen d'un ampli espai per moure's amb la màxima llibertat possible. Des del camí que bordeja el tancat on viuen, se'ls pot observar i estudiar-ne els comportaments, sovint no gaire allunyats dels nostres.

Finalment, els camps, els horts que encara sovintegen als centres i afores de moltes poblacions, ens acosten a la vida rural d'abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona